ΚαστοριάΠρόσωπα

Ο Ηρακλής Κοκκαλένιος από την Αλαμπάμα της Αμερικής: “Ανησυχώ για την Καστοριά μας” (βίντεο)

Τo sentranews.gr συνεχίζει την προσπάθεια αναζήτησης Καστοριανών, που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου, προκειμένου να μας μεταφέρουν και να μας περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές όπου ζούνε, σχετικά με την πανδημία του Κορονοϊου.

Σήμερα το κανάλι του sentranews.gr θα αλλάξει Ήπειρο και θα πάει στην μακρινή Αλαμπάμα Αμερικής, και συγκεκριμένα στο Μοντγκόμερι (Montgomery) όπου εκεί κατοικεί μόνιμα και εργάζεται τα τελευταία 6 χρόνια, ο Ηρακλής Κοκκαλένιος, ο μοναδικός Καστοριανός που βρίσκεται στην συγκεκριμένη περιοχή.
Το  Μοντγκόμερι όπου ζει μόνιμα, είναι η πρωτεύουσα, δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη (250,000), και η τέταρτη πολυπληθέστερη μητροπολιτική περιοχή στις Νότιες πολιτείες της Αλαμπάμα, και είναι η κομητειακή έδρα της Κομητείας Μοντγκόμερι, και απέχει 16 ώρες από τη Νέα Υόρκη.
Ο Ηρακλής Κοκκαλένιος που γεννήθηκε και  μεγάλωσε στην Καστοριά, από το 2014 μετανάστευσε στην Αλαμπάμα, όπου και εργάζεται ως υπεύθυνος στην μοναδική και πολύ μεγάλη γουνοποιητική  εταιρεία, μίλησε για την κατάσταση με την πανδημία που επικρατεί στην περιοχή, τονίζοντας ότι τα κρούσματα είναι ελάχιστα.
Επίσης, αναφέρθηκε και για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην Αλαμπάμα, αλλά και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που έχουν πληγεί από τον Κορονοϊό, εκφράζοντας, ωστόσο, την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί παγκόσμια.

Φυσικά, το μυαλό και η αγωνία του βρίσκεται και στην Καστοριά, όπου και έχει την οικογένειά του, γονείς, συγγενείς και φίλους, όπου και ενημερώνεται καθημερινά για τις διαστάσεις που έχει πάρει η πανδημία στο νομό μας, μετρώντας μεγάλο αριθμό κρουσμάτων.

Μάλιστα, ο ίδιος σκόπευε να έρθει φέτος στην Καστοριά, ωστόσο, όμως, μετά τις εξελίξεις που έχει πάρει ο κορονοϊός, αυτό πλέον είναι δύσκολο να γίνει.

Τέλος, ευχήθηκε ο εφιάλτης αυτός να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα με τα λιγότερα θύματα και να επιστρέψει ο κόσμος στην φυσιολογική του ζωή.

Tις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες συνεντεύξεις με Καστοριανούς που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

sentranews.gr

Back to top button