Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Στο 10% η θνησιμότητα από τον κοροναϊό στη Δυτική Μακεδονία

Μια ακόμη πτυχή της υποκαταγραφής των κρουσμάτων κοροναϊού έρχεται στο φως μέσα από τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η οποία φαίνεται να έχει πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον φονικό ιό. Τα συγκεκριμένα στοιχεία προέρχονται από τα πέντε νοσοκομεία της Περιφέρειας, ενώ η εικόνα που δίνουν έχει ως εξής:

Έχουν ληφθεί 590 δείγματα, από τα οποία τα 101 βρέθηκαν θετικά και 418 αρνητικά ενώ αναμένονται αποτελέσματα από 71 δείγματα. Την ίδια στιγμή, οι θάνατοι από τον κοροναϊό ανέρχονται σε 11.

Τα περισσότερα δείγματα έχουν σταλεί από το νοσοκομείο Καστοριάς όπου εμφανίζονται και τα περισσότερα κρούσματα κοροναϊού. Ακολουθεί το “Μποδοσάκειο”, νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και στην συνέχεια εκείνο της Κοζάνης.

Πιο συγκεκριμένα, από τα 363 δείγματα που έστειλε το Νοσοκομείο Καστοριάς για ανάλυση μέχρι χθες, τα 271 βρέθηκαν αρνητικά και τα 57 θετικά. Σε αναμονή των αποτελεσμάτων παραμένουν 39 δείγματα από τα οποία 10 νοσηλεύονται.

Σημειώνεται ότι ο μεγάλος αριθμός των δειγμάτων οφείλεται στο γεγονός ότι εξετάστηκε το σύνολο των εργαζομένων του νοσοκομείου αφού κάποιοι εξ αυτών είχαν μολυνθεί από τον ιό, ενώ στο Μικροβιολογικό Εργαστήριό του εργαζόταν ο 53χρονος, που έχασε τη έχασε την ζωή του από κοροναϊό πριν από λίγες εβδομάδες.

tvxs.gr

Αναλυτικά η εξέλιξη των κρουσμάτων του κοροναϊού στη Δυτική Μακεδονία – 57 τα θετικά στην Καστοριά από 363 δείγματα

Η ημερήσια αναφορά για τον κοροναϊό στη Δυτική Μακεδονία – Δύο θάνατοι στην Καστοριά, 10 άτομα νοσηλεύονται

 

 

One Comment

  1. 1ον) Να ψάξετε να μάθετε τι σημαίνει θνησιμότητα και τι θνητότητα.
    2ον) Ποσοστά χωρίς να ξέρουμε πόσα είναι τα κρούσματα δε βγάζουμε για να τρομοκρατούμε τον κόσμο και να δημιουργούμε εντυπώσεις. Κι αν οι νεκροί είναι 11 από σύνολο 15.000 ασθενών στη Δ. Μακεδονία;

    Λίγη υπεθυνότητα όταν γράφουμε κείμενα τα οποία διαβάζει όλος ο κόσμος δε βλάπτει.

Back to top button