Καστοριά

Αναστάσιος Γουγούσης: Αδυναμία των ιδιωτών ιατρών να προμηθευτούμε υλικά ατομικής προστασίας

Παρατηρώ τις τελευταίες εβδομάδες στην ειδησεογραφία, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ότι ένα μεγάλο τμήμα του επιχειρηματικού κόσμου, σύλλογοι και ιδιώτες όπως και η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας Αντιπεριφέρεια Καστοριάς κάνουν δωρεές υλικών στο ΕΣΥ και στο Νοσοκομείο Καστοριάς με σκοπό να βοηθήσουν το σύστημα στη δύσκολη διαρκή μάχη κατά της πανδημίας.
Όμως υπάρχει κι ένα κομμάτι που δεν το βλέπουν οι πολλοί κι αυτό είναι η αδυναμία των ιδιωτών ιατρών να προμηθευτούμε υλικά ατομικής προστασίας για εμάς τους ίδιους, το προσωπικό και τους ασθενείς που εξυπηρετούμε καθημερινά ώστε να συνεχίσουμε να τους εξυπηρετούμε με ασφάλεια. Να είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε τη λειτουργία των ιατρείων, αλλά και τις κατ οίκον επισκέψεις προσφέροντας καθημερινά τις πολύτιμες υπηρεσίες μας στους πολίτες που έχουν ανάγκη .
Το αίσθημα ευθύνης του καθενός μας υπαγορεύει να συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες για όσους ασθενείς μας χρειάζονται πραγματικά και στο ίδιο πνεύμα κινούνται και οι συστάσεις των συλλόγων μας.
Στην πράξη, ουδείς επιθυμεί τη διακοπή της λειτουργίας του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, αφού κάτι τέτοιο θα επιβάρυνε υπέρμετρα την ήδη βεβαρυμένη λειτουργία του δημόσιου τομέα και ειδικά σε ένα νόμο που το Nοσοκομείο Καστοριάς βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, σε ένα νόμο με έξαρση του COVID-19..
Από την άλλη, όμως, κανείς δεν έχει φροντίσει ώστε να υπάρχει πρόβλεψη για διαθεσιμότητα υλικών όπως γάντια, μάσκες και αντισηπτικά διαλύματα στους ιδιώτες. Η απάντηση που παίρνουμε από οποιονδήποτε προμηθευτή είναι σταθερά αρνητική.
Αν δεν υπάρξει κάποια κεντρική ρύθμιση σε αυτό το πρόβλημα, σύντομα θα υπάρξουν σοβαρές δυσλειτουργίες. Απευθύνομαι τόσο στην Περιφερειακή Αρχή και στον Περιφερειάρχη κ.Κασαπίδη, αλλά και στον Αντιπεριφερειάρχη κ.Σαββόπουλο να μεριμνήσουν και για μας ώστε να είμαστε και εμείς οι ιδιώτες ιατροί προστατευμένοι ώστε απρόσκοπτα να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε αυτόν τον πόλεμο με τον αόρατο εχθρό, τον COVID -19.

ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ K. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ F.E.B.U.
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

 

Back to top button