Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Αυστηρή προειδοποίηση από την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτ. Μακεδονίας για τις υπερβολικές μετακινήσεις Β4

Έντονο προβληματισμό προκάλεσε η χθεσινή καταπάτηση της ελαστικότητας της οδηγίας που δόθηκε από το Δήμο Καστοριάς για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση: “κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη”, (κωδικός Β4), που έχει ανασταλεί με τις τελευταίες Αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας προέβη σε αυστηρότατες συστάσεις προς όλους τους εμπλεκόμενους και κυρίως για τη Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας, η οποία υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης-Καραντίνα και ως εκ τούτου απαγορεύεται κάθε μετακίνηση εντός των κοινοτήτων και των οικισμών της. Προειδοποίησε μάλιστα ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχει συμμόρφωση θα ισχύσει καθολική απαγόρευση μετακινήσεων για όλους.

Για τον λόγο αυτόν ο Δήμος Καστοριάς ενημερώνει ότι από σήμερα οποιαδήποτε αίτηση για μετακίνηση σε όλους τους οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Μεσοποταμίας θα δίδεται μόνο από τα στελέχη του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που είναι εγκατεστημένα στην περιοχή, τηρώντας όλες τις επίσημες οδηγίες της πολιτείας.

Για τον υπόλοιπο Δήμο συνιστάται ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η υπερβολική και αδικαιολόγητη χρησιμοποίηση του μέτρου (κωδικός Β4).  Η κατάσταση στην περιοχή μας είναι εξαιρετικά κρίσιμη και θα πρέπει να γίνει αντιληπτό απ΄όλους ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής από τη μετάδοση και τη διασπορά του φονικού ιού. Η χθεσινή εικόνα με την αλόγιστη χρήση της «διευκόλυνσης» που δόθηκε για ορισμένες μόνο περιπτώσεις δεν βοηθάει στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην Καστοριά.

Έχουμε τονίσει ότι αυτές τις δύσκολες στιγμές κανένας συνδημότης μας και κανένας συνάνθρωπός μας δεν θα μείνει απροστάτευτος και αβοήθητος. Και ο Δήμος Καστοριάς με πολύωρες συναντήσεις εργασίας σε καθημερινή βάση προσπαθεί να δώσει λύσεις και να διευκολύνει την κατάσταση. Με λίγη περισσότερη προσπάθεια και υπομονή θα τα καταφέρουμε. Αυτόν τον αγώνα τον δίνουμε όλοι μαζί.

 

 

 

Back to top button