Πεντανόστιμες και εύκολες κροκέτες τυριών από τον Γιώργο Πουρναράκη
Υλικά:
Περίπου 20 (ότι μέγεθος θέλετε)
300 ml νερό
100 ml γάλα
60 gr βούτυρο
1 φακελάκι πουρέ
2 αβγό
220 gr τριμμένα τυριά
Τριμμένη φρυγανιά
Λίγο αλεύρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
-
Ρίχνετε το γάλα και το νερό σε ένα κατσαρολάκι.
-
Όταν αρχίζει να βράζει βγάλτε το από την φωτιά και ρίξτε τον πουρέ.
-
Προσθέστε το βούτυρο και ανακατεύετε.
-
Προσθέτετε τα τυριά και το αυγό και τα αναμειγνύετε.
-
Ζυμώνετε καλά και πλάθετε σε μπαλάκια.
-
Τις βουτάτε πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και μετά στην φρυγανιά.
-
Τις τηγανίζετε σε πολύ λάδι.
-
Και είναι έτοιμες. Καλή σας όρεξη!