ΕλλάδαΚαστοριάΚόσμος

Παγκόσμιος χάρτης των κρουσμάτων του κοροναϊού: Live ενημέρωση

Ζωντανή ενημέρωση για τα κρούσματα του κοροναϊού παγκοσμίως και τα στατιστικά στοιχεία της επιδημίας

Το Κέντρο Συστημάτων Επιστήμης και Μηχανικής (CSSE) στο Johns Hopkins University ανανεώνει διαρκώς τα στοιχεία στη βάση δεδομένων, συλλέγοντας λεπτό προς λεπτό τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αλλά και των τοπικών αρχών. 
Για συνεχή τη ενημέρωση, πατήστε ΕΔΩ

One Comment

  1. Αυτό βρήκα……αυτό σας στέλνω……Και μία ερώτηση : Πνευμονολόγους η Καστοριά δεν έχει….να μας πουν δύο λόγια…….Πότε…..Μετά..?

    Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστήμιου Πατρών στην προσπαθειά της να ενισχύσει το έργο των ερευνητών των επιστημών υγείας του Πανεπιστημίου και των Νοσοκομειακών Μονάδων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος έχει επιλέξει πηγές επιστημονικής πληροφόρησης που εστιάζουν στον κορωνοϊό COVID-19 και που σε αυτή τη φάση διατίθενται με ελεύθερο και ανοικτό τρόπο. Τα φαινόμενα έξαρσης της επιδημίας του COVID-19 έχουν οδηγήσει πολλούς εκδότες επιστημονικής πληροφόρησης να ανοίξουν -έστω παροδικά- επιστημονικά άρθρα που εστιάζουν σε αυτόν τον ιό. Παράλληλα, ανοικτές υπηρεσίες και υποδομές πλαισιώνουν με τον τρόπο τους την αξιόπιστη πληροφόρηση στην οποία πρέπει να έχουν οι ερευνητές.

    Οι πηγές αυτές συγκεντρώνονται στην ιστοσελίδα ενημέρωσης https://library.upatras.gr/news/covidinformation, και η πρόσβαση στον κατάλογο τους είναι, προφανώς. ελεύθερη σε όλους, ώστε να υποστηριχθεί το ερευνητικό δυναμικό σε όλες τις πόλεις και Περιφέρειες της χώρας. Η ιστοσελίδα ενημερώνεται συνεχώς και κάθε νέα αξιόλογη πηγή πληροφόρησης και δεδομένων θα προστίθεται, αφού πρώτα κριθεί ότι συγκεντρώνει έναν σημαντικό όγκο αξιοπίστης πληροφορίας.

    Ετικέτες: Πανεπιστήμιο Πατρών Κορωνοϊός

    Τα σέβη μου

Back to top button