Καστοριά – Συνταγή: Κέικ νηστίσιμο

Κέικ νηστίσιμο από την Ελεάννα Βλαχοπούλου

ΥΛΙΚΑ
3/4 φλιτζ. τσαγιού σπορέλαιο
2 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
3 και μισό φλιτζ. τσαγ. αλεύρι(για όλες τις χρήσεις)
2 φλιτζ. τσαγ. νερό
3 κουτ. σούπ. ξύδι
6 κουτ. σούπ. κακάο(κοσκινισμένο)
2 βανίλιες
2 κουτ. γλυκ. μαγειρική σόδα
1 κουτ. γλυκ .αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπόλ, ρίχνω το σπορέλαιο και την ζάχαρη και ανακατεύω ζωηρά με τον αυγοδάρτη. Μέσα στο νερό διαλύω την σόδα μου και το προσθέτω μέσα στο μπόλ. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτω το ξύδι, το αλάτι, τις βανίλιες και σιγά σιγά το κακάο κοσκινισμένο.Τέλος ενσωματώνω και το αλεύρι.Βουτυρώνω και αλευρώνω καλά την φόρμα του κέικ μου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά. Αφού κρυώσει, πασπαλίζω το κέικ με ζάχαρη άχνη και σερβίρω.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

erasitexnies.blogspot.com