Καστοριά

Το μήνυμα της Κατερίνας Σπύρου για τις ημέρες του κοροναϊού

Αγαπητοί μου συνδημότες και συνδημότισσες, παρακολουθούμε τα γεγονότα και τις εξελίξεις καθημερινά με αγωνία, αναπολούμε τις ανέμελες μέρες μας όπου μπορούσαμε να βρισκόμαστε κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα, να γιορτάζουμε, να ζούμε δίχως να φοβόμαστε για το αύριο. Θρηνούμε τους νεκρούς μας, συμπάσχουμε με τους αρρώστους μας και προσευχόμαστε για  αυτούς να γυρίσουν γρήγορα κοντά μας νικητές. Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση η οποία μας προκαλεί ανάμικτα συναισθήματα φόβου, πόνου και αβεβαιότητας νιώθοντας ανήμποροι να αντιδράσουμε.
Κι όμως δεν είμαστε ανήμποροι, έχουμε ήδη αντιδράσει όλοι μαζί ενωμένοι και πολεμούμε τον αόρατο εχθρό με την στάση μας, υπακούοντας στα μέτρα που μας έχουν επιβάλλει, τηρώντας τους κανονισμούς, θυσιάζοντας την ελευθερία μας και τις ανάγκες μας. Και θα νικήσουμε!!!!
Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν τον ελεύθερο χρόνο μας ώστε να ανακαλύψουμε χαρές της ζωής που πριν δεν προλαβαίναμε, ας αναλογιστούμε πόσο πολύτιμη είναι η υγεία μας και ας χαράξουμε ένα καινούργιο μέλλον γεμάτο ελπίδα.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς για την υπομονή σας, τους ήρωες του τομέα της υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και ρισκάρουν την ίδια τους την ζωή για τον συνάνθρωπο, τα σώματα ασφαλείας που επίσης συμβάλλουν σημαντικά στον αγώνα, την πολιτική ηγεσία που έλαβε γρήγορα μέτρα ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα, τους τοπικούς άρχοντες (Δήμαρχο, Αντιδημάρχους, Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Βουλευτές) που συμβάλλουν αδιάκοπα για την ευημερία των πολιτών και την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων, τις επιχειρήσεις, τους δημοτικούς υπαλλήλους καθώς και τους υπαλλήλους του δημόσιου και ιδιωτικού φορέα που εξυπηρετούν αυτό το διάστημα όλες τις ανάγκες των πολιτών. Επίσης θέλω να ευχαριστώ ξεχωριστά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Σεραφείμ καθώς και όλη την αδελφότητα που δεν σταματούν να μεταδίδουν από το ραδιόφωνο της εκκλησίας τις αδιάκοπες Θείες Λειτουργίες και παρακλήσεις όλο αυτό το διάστημα, στηρίζοντας μας πνευματικά και ηθικά ώστε να ξεπεράσουμε γρήγορα αυτόν γολγοθά.
Τέλος, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όλους αυτούς που χάσανε σε αυτήν την μάχη δικούς τους ανθρώπους δίχως να μπορέσουν να τους αποχαιρετίσουν για τελευταία φορά.
Ας συνεχίσουμε όλοι μαζί τον αγώνα που ξεκινήσαμε πιο δυνατοί από ποτέ ενωμένοι και αποφασισμένοι να κερδίσουμε πίσω τις ζωές μας πολύ σύντομα.
Με τιμή Σπύρου Κατερίνα
Επικεφαλής της παράταξης Ενέργεια για τον Δήμο Καστοριάς.

 

Back to top button