Άργος ΟρεστικόΓούναΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Κοροναϊός: Ο Νίκος Μέλλιος, ο μοναδικός Καστοριανός από τον Αγ. Δομήνικο της Καραϊβικής! (βίντεο)

Τo sentranews.gr συνεχίζει την προσπάθειά αναζήτησης Καστοριανών, που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου, προκειμένου να μας μεταφέρουν και να μας περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές όπου ζούνε, σχετικά με την πανδημία του Κορονοϊου.

Σήμερα το κανάλι του sentranews.gr θα αλλάξει Ήπειρο και θα ταξιδέψει στην τροπική Καραϊβική και συγκεκριμένα στην Δομινικανή Δημοκρατία.
Θα πάμε εκεί γιατί μας περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη, αφού ανακαλύψαμε τον μοναδικό μόνιμο Καστοριανό μόνιμο κάτοικο τα τελευταία 2 χρόνια.
Θα συνδεθούμε λοιπόν με το Σάντο Ντομίνικο (Αγ. Δομήνικο) την πρωτεύουσα της χώρας, όπου και θα συνομιλήσουμε με τον Νίκο Μέλλιο, με καταγωγή από το Άργος Ορεστικό, ο οποίος κατοικεί και εργάζεται εκεί από το 2017.

Ο Νίκος Μέλλιος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Άργος Ορεστικό όπου και δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά. Ωστόσο, λόγω κρίσης, το 2008 μετανάστευσε στο Βουκουρέστι Ρουμανίας, όπου εργάστηκε για 10 χρόνια περίπου. Εκεί, γνώρισε και την σύζυγο του καταγόμενη από την Δομινικανή Δημοκρατία και το 2017, εγκαταστάθηκαν μόνιμα στον Αγ. Δομίνικο και απέκτησαν μάλιστα και ένα παιδί.
Φέτος συμπληρώνει εκεί δύο χρόνια και έχει δημιουργήσει μία δική του επιχείρηση κέτερινγκ.

Όσο για την πόλη του Αγ. Δομίνικου που κατοικεί, έχει πληθυσμό 3 εκ. (όλο το νησί έχει 10 εκ.), στηρίζεται κυρίως στον τουρισμό και στην Γεωργία (παράγει καπνό, ρύζι, καφέ, κακάο) καθώς και στο εμπόριο ξυλείας, ενώ εκεί είχε γυριστεί και το SURVIVOR.

Αναφέρθηκε για την κατάσταση με την πανδημία που επικρατεί στην Δομινικανή Δημοκρατία και για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην χώρα αλλά και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που έχουν πληγεί από τον Κορονοϊό.

Ο Νίκος Μέλλιος ενημερώνεται καθημερινά για την κατάσταση και τις εξελίξεις που συμβαίνουν στην πατρίδα του την Καστοριά, η οποία έχει πληγεί πάρα πολύ από την πανδημία και βρίσκεται κάτω από αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε σχέση με άλλες πόλεις της Ελλάδος, εκφράζοντας έντονα την ανησυχία και την αγωνία του, για τις διαστάσεις που έχει πάρει η πανδημία του ιού στην περιοχή.

Η σκέψη του καθημερινά βρίσκεται και στην Καστοριά και ιδιαίτερα στο Άργος Ορεστικό, όπου και έχει τους γονείς του, συγγενείς και φίλους, εκφράζοντας την αγωνία και ανησυχία του για την περιοχή.

Tις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες συνεντεύξεις με Καστοριανούς που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

sentranews.gr

 

Back to top button