Καστοριά

Επείγουσα ενημέρωση Συλλόγου λογιστών Καστοριάς

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σύνολο των λογιστών φοροτεχνών στο Νομό Καστοριάς.

Τα κρούσματα του κορονοϊού είναι πολλά ,όπως είναι γνωστό άλλωστε και από την ενημέρωση της πολιτικής προστασίας ,ενώ έχει τεθεί σε καραντίνα μια μεγάλη περιοχή του Νομού.

Η  περιοχή αυτή ήταν επιχειρηματικά δραστήρια και η σημερινή της κατάσταση έχει επηρεάσει το τρόπο επικοινωνίας και λειτουργίας των επιχειρήσεων αυτών με τους οικονομικούς τους συμβούλους.

Ήδη οι πληροφορίες μας λένε ότι έχει σφραγιστεί γραφείο συναδέλφου ,ενώ όσα δεν σφραγίστηκαν απαγορεύεται στους ιδιοκτήτες τους να μετακινηθούν για οποιοδήποτε λόγο από τον τόπο διαμονής τους .

Τις τελευταίες εβδομάδες, το σύνολο του κλάδου ασχολείται με την μελέτη και υλοποίηση όσων αποφάσεων προκύπτουν καθημερινά, προσπαθώντας να προλάβουν χρονοδιαγράμματα και ημερομηνίες .

Η επικοινωνία με τις επιχειρήσεις γίνεται όσο το δυνατόν χωρίς προσωπική επαφή, κυρίως τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου, με ό,τι προβλήματα αυτό δημιουργεί, προσπαθώντας να προασπίσουμε την υγεία τόσο τη δική μας, όσο και των οικογενειών μας.

Έχει ανασταλεί η παραλαβή παραστατικών από το σύνολο των επιχειρήσεων, τα οποία είναι αδύνατο να απολυμανθούν άμεσα ,για αποφυγή μετάδοση του ιού.

Στα παραπάνω θέματα προστίθεται και ο αποκλεισμός και το σφράγισμα των γραφείων και επιχειρήσεων στις περιοχές που έχουν τεθεί σε καραντίνα με συνέπεια την απαγόρευση της κυκλοφορίας, αποκλείοντας τους κατά αυτόν τον τρόπο από το δικαίωμα συμμετοχής τους στα  μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας που λαμβάνονται καθημερινά

Για το λόγο αυτό ζητούμε από την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς να προβούν σε ιδιαίτερη μέριμνα για το νομό Καστοριάς προκειμένου:

Να προστατευθεί η υγεία εργοδοτών και εργαζόμενων και να διασφαλιστεί η συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας

 Να επανακαθοριστούν για το Νομό Καστοριάς οι ασφυκτικές ημερομηνίες υποβολής κάθε δήλωσης και αίτησης σε κάθε φορέα (Δημόσιο, ταμεία ,Τράπεζες κλπ ),δίνοντας τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις και συναλλασσόμενους να επικεντρωθούν στο βασικό τους σκοπό ,την προστασία της υγείας τους , σωματική και ψυχική .

Να ληφθούν κατάλληλα μέτρα και να δοθούν σαφείς οδηγίες λειτουργίας και επικοινωνίας των επιχειρήσεων στις περιοχές που έχουν τεθεί σε καραντίνα για θέματα που αφορούν τις συναλλαγές τους με το κράτος.

Θέλουμε να γίνει κατανοητό πως οι λογιστέςφοροτέχνες στην συγκεκριμένη δύσκολη υγειονομική μάχη που δίνει η χώρα ,προσπαθούν και στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια για την στήριξη της οικονομίας , όμως η λήψη των αναγκαίων εκείνων μέτρων που θα διασφαλίζουν την επιτυχία των στόχων (υγεία και οικονομία)είναι αναγκαία.

Επαναλαμβάνουμε ότι θα πρέπει τη συγκεκριμένη στιγμή να υπάρξει ειδική πρόνοια για την επιχειρηματικότητα και τη στήριξη των λογιστών-φοροτεχνών στο Ν. Καστοριάς.

 Με εκτίμηση ,

το Δ.Σ.

 η Πρόεδρος  η Γενική Γραμματέας
Παπακωνσταντίνου Βασιλική Γκατσώνη Ελευθερία
ο Αντιπρόεδρος ο Ταμίας
Παπαβασιλείου Κωνσταντίνος Ιασωνίδης Ιάσων
 τα Μέλη  
Αντωνίου Ανδρέας  
Θυμιοπούλου Αλίκη  
Ράτσου Αθηνά  

Back to top button