Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Σοκολατένιο σπιτάκι! (φωτογραφίες)

Το πιο υπέροχο και παραμυθένιο σπιτάκι είναι γεγονός! Η πιο εύκολη συνταγή είναι ακριβώς μπροστά σας! Αξίζει με το παραπάνω να το φτιάξετε, αρκεί να διαθέτετε τα ειδικά καλούπια σιλικόνης !

Σταύρος Βελλίδης

Υλικά:

1,32 κιλά
Για το σπιτάκι:
1300 γρ. κουβερτούρα της αρεσκείας σας
Για την διακόσμηση:
Βρώσιμες πασχαλινές φιγούρες ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:

1.30 – 2 ώρες
  1. Αρχικά, πλένουμε πολύ καλά τα καλούπια και τα σκουπίζουμε αντίστοιχα, έτσι ώστε να μην υπάρχει ούτε ίχνος υγρασία ή ξένης ουσίας (είτε από προηγούμενη χρήση, είτε από την συσκευασία, αν είναι καινούργια).

  2. Στη συνέχεια, τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε σε Μπαιν Μαρί. Ανακατεύουμε συνειδητά με απαλές κινήσεις, αναδιπλώνοντας από κάτω προς τα πάνω, έτσι ώστε να λιώσει ομοιόμορφα.

  3. Αφότου λιώσω, αποσύρουμε από τη φωτιά, ακουμπάμε το μπολ σε πετσέτα, επιδιώκοντας απαραίτητη το ανακάτεμα, από κάτω προς τα πάνω, από το κέντρο και στη συνέχεια “σκάψιμο τα τοιχώματα του μπολ και πάλι αναδιπλώσεις για τουλάχιστον 5 λεπτά διότι, στην ουσία, όταν η κουβερτούρα λιώνει, διαχωρίζεται το βούτυρο – κακάο και γενικά τα υπόλοιπα περιεχόμενα συστατικά της, με αποτέλεσμα αν δεν την ανακατέψουμε, όταν θα παγώσει θα είναι θαμπή και σε ορισμένα σημεία θα φαίνεται το διαχωρισμένο βούτυρο.

  4. Ειδάλλως, εάν ανακατευτεί σωστά, θα γίνει γυαλιστερή, λαμπερή και λεία, με μια υπέροχη σατινέ υφή, η οποία θα είναι αξιοθαύμαστη και αξιοζήλευτη, τραβώντας όλα τα βλέμματα !!

  5. Στη συνέχεια μοιράζουμε την κατάλληλη ποσότητα σε καθένα τμήμα από τα καλούπια, ισιώνοντας και απλώνοντας την επιφάνεια, να πάει παντού.

  6. Αφήνουμε να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου, σε σχετικά δροσερό μέρος μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί εντελώς. Ο χρόνος αναμονής, εξαρτάται από το πόσο ζεστή έχει ο χώρος που θα βρίσκεται.

  7. Ακουμπάμε με το δάχτυλο μας σε ένα σημείο, αφότου παγώσει καλά, για να επιβεβαιώσουμε ότι είναι σταθερό. Κατόπιν, ξεφορμάρουμε, αφήνοντας σε χαρτί κουζίνας.

  8. Επιλέγουμε την κατάλληλη επιφάνεια στησίματος (κοινώς,τον δίσκο σερβιρίσματος). Για να μη γίνει πιο πολύπλοκη η διαδικασία και χρειαστεί να λιώσουμε πάλι κουβερτούρα για να ενώσουμε τα κομμάτια, υπάρχει ένας άκρως ευκολότερος τρόπος.

  9. Λοιπόν, παίρνουμε έναν αναπτήρα, και κρατώντας τον αναμένο, πλησιάζουμε σε κάθε σημείο το οποίο θέλουμε να ενώσουμε μεταξύ με ένα άλλο συμπεριλαμβανομένων και το σημείο βάσεως, διότι πρέπει να στερεωθεί και στην πιατέλα !!!

  10. Έτσι, στήνουμε κατ’ αυτον τον τρόπο όλα τα κομμάτια, περιμένοντας 10 δευτερόλεπτα για το κάθε ένα σημείο, να σταθεροποιηθεί. Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.

  11. Εν τέλει, πλησιάζουμε ξανά τον αναπτήρα μέχρι να αντιληφθούμε ότι έχει λιώσει το επιθυμητό σημείο και “κολλάμε” κατά μία έννοια τα βρώσιμα, πασχαλινά διακοσμητικά μας.

  12. Το σοκολατένιο σπιτάκι μας είναι έτοιμο !!! Αν σας πάει η καρδιά να το καταναλώσετε, καλοφάγωτο !!! Διαφορετικά, διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετό καιρό, όπως μια κοινή κουβερτούρα !

    cookpad.com

Back to top button