Καστοριά

Κοροναϊός: Το μήνυμα του Καστοριανού Κώστα Κεμερίδη από το Κέιμπριτζ της Αγγλίας (βίντεο)

Σύνδεση με το Κέιμπριτζ, με τον Καστοριανό Κώστα Κεμερίδη, με καταγωγή από την Οινόη ο οποίος κατοικεί και εργάζεται εκεί από το 2015

Τo sentranews.gr συνεχίζει την προσπάθειά αναζήτησης Καστοριανών, που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου, προκειμένου να μας μεταφέρουν και να μας περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές όπου ζούνε, σχετικά με την πανδημία του Κορονοϊου.

Σήμερα το κανάλι του sentranews.gr θα ταξιδέψει στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Κέιμπριτζ (Cambridge). Πρόκειται για μία πόλη των 125.000 κατοίκων (600,000 έχει η περιοχή) η οποία απέχει 40’ λεπτά από την πρωτεύουσα το Λονδίνο.

Θα συνδεθούμε λοιπόν με το Κέιμπριτζ όπου και θα συνομιλήσουμε με τον Καστοριανό Κώστα Κεμερίδη, με καταγωγή από την Οινόη ο οποίος κατοικεί και εργάζεται εκεί από το 2015.
Ο Κώστας Κεμερίδης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά και σε ηλικία 18 σπουδών πήγε στη Θεσσαλονίκη για σπουδές. Με την ολοκλήρωση των σπουδών του, διαπίστωσε και αυτός, ότι δεν μπορεί να μείνει στην Ελλάδα και να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά κι έτσι μετανάστευσε για ένα καλύτερο αύριο στην Αγγλία.

Φέτος συμπληρώνει εκεί 4 χρόνια, όπου δουλεύει σε εστιατόριο, ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει και μία δική του επιχείρηση με λουκουμάδες, ενώ εδώ και ένα χρόνο έχουν μεταναστεύσει εκεί και οι γονείς του, οι οποίοι επίσης εργάζονται.

Αναφέρθηκε για την κατάσταση με την πανδημία που επικρατεί στην Αγγλία και για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην χώρα αλλά και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που έχουν πληγεί από τον Κορονοϊό.

Ο Κώστας Κεμερίδης ενημερώνεται καθημερινά για την κατάσταση και τις εξελίξεις που συμβαίνουν στην πατρίδα του την Καστοριά, η οποία έχει πληγεί πάρα πολύ από την πανδημία και βρίσκεται κάτω από αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε σχέση με άλλες πόλεις της Ελλάδος, εκφράζοντας έντονα την ανησυχία και την αγωνία του, για τις διαστάσεις που έχει πάρει η πανδημία του ιού στην περιοχή.

Η σκέψη του καθημερινά βρίσκεται και στην Καστοριά και ιδιαίτερα στο χωριό του την Οινόη το οποίο θρηνεί ένα θύμα, όπου και έχει συγγενείς και φίλους, εκφράζοντας την αγωνία και ανησυχία του για την περιοχή.

Κάθε μέρα και σε άλλη χώρα… σας ταξιδεύει το sentranews.gr

Tις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες συνεντεύξεις με Καστοριανούς που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

sentranews.gr

 

 

Back to top button