ΚαστοριάΠρόσωπα

Κοροναϊός – Αλεξάνδρα Γαβριήλ από τις Βρυξέλλες: «Ανησυχώ για την πατρίδα μου την Καστοριά» (βίντεο)

Σήμερα το κανάλι του sentranews.gr θα ταξιδέψει στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα τις Βρυξέλλες, όπου και θα συνομιλήσουμε με την Καστοριανή Αλεξάνδρα Γαβριήλ, με καταγωγή από την Τσάκωνη, η οποία κατοικεί και εργάζεται εκεί από το 2018, και συγκεκριμένα στην περιοχή Όντεργκεν, ένα προάστιο των Βρυξελλών.

Η Αλεξάνδρα Γαβριήλ, γεννήθηκε στην Γερμανία, μεγάλωσε όμως στην Τσάκωνη Καστοριάς και σε ηλικία 18 σπουδών πήγε για σπουδές στο Ναυτικό. Λίγα χρόνια αργότερα διορίστηκε στον Ελληνικό Στρατό υπηρετώντας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
Από το 2018 υπηρετεί στις Βρυξέλλες στην Ε.Ε. μαζί με τον σύζυγό της.

Αναφέρθηκε για την κατάσταση με την πανδημία που επικρατεί στο Βέλγιο και για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην χώρα αλλά και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που έχουν πληγεί από τον Κορονοϊό.

Η Αλεξάνδρα Γαβριήλ ενημερώνεται καθημερινά για την κατάσταση και τις εξελίξεις που συμβαίνουν στην πατρίδα της την Καστοριά, η οποία έχει πληγεί πάρα πολύ από την πανδημία και βρίσκεται κάτω από αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε σχέση με άλλες πόλεις της Ελλάδος, εκφράζοντας έντονα την ανησυχία και την αγωνία του, για τις διαστάσεις που έχει πάρει η πανδημία του ιού στην περιοχή.

Η σκέψη της καθημερινά βρίσκεται και στην Καστοριά και ιδιαίτερα στο χωριό της την Τσάκωνη, όπου έχει γονείς, συγγενείς και φίλους, εκφράζοντας την αγωνία και ανησυχία του για την περιοχή, ενώ όπως τόνισε με την πρώτη ευκαιρία θα έρθει στην Ελλάδα και την Καστοριά.

Κάθε μέρα και σε άλλη χώρα… σας ταξιδεύει το sentranews.gr

Tις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες συνεντεύξεις με Καστοριανούς που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

sentranews.gr

 

 

Back to top button