ΚαστοριάΠρόσωπα

Κοροναϊός – Βασίλης Κουζίνας: “Η Σουηδία ακολουθεί μία δική της στρατηγική απέναντι στην πανδημία” (βίντεο)

Σήμερα το κανάλι του sentranews θα ταξιδέψει στην Σουηδία και συγκεκριμένα στην Στοκχόλμη, όπου και θα συνομιλήσουμε με τον Καστοριανό Βασίλη Κουζίνα, ένα νεαρό παιδί, με καταγωγή από την Κορησό, ο οποίος κατοικεί και σπουδάζει εκεί τα τελευταία δύο χρόνια.
Η χώρα της Σουηδίας έχει πληθυσμό 11 εκ., ενώ η πανέμορφη πρωτεύουσα η Στοκχόλμη 1 εκ.
Ο Βασίλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Καστοριά και σε ηλικία 19 ετών, μετανάστευσε στην Σουηδία για σπουδές πάνω σε αντικείμενο που δραστηριοποιείται στην Κορησό η οικογένειά του (διαλογητήριο πατάτας), προκειμένου να αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες και πτυχίο για να επεκτείνει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, μελλοντικά στην περιοχή.
Ο ίδιος δεν συνάντησε δυσκολίες προσαρμογής στην Σκανδιναβική αυτή χώρα, που έχει άλλη κουλτούρα και νοοτροπία, μιας και την έχει επισκεφτεί αρκετές φορές, αφού εκεί έχει συγγενείς, ενώ και ο ίδιος έχει και Σουηδική υπηκοότητα.
Ο 19χρονος Βασίλης Κουζίνας, είναι ιδιαίτερα γνωστός κυρίως στην αθλητική οικογένεια του νομού Καστοριάς, μιας και από πολύ μικρή ηλικία αγωνιζόταν ως ποδοσφαιριστής στην ομάδα της Δόξας Κορησού.

Στην Σουηδία η ζωή κυλάει φυσιολογικά, δεν υπάρχουν μέτρα προστασίας και όλα είναι ανοιχτά!!!
«Η Σουηδία ακολουθεί μια δική της στρατηγική απέναντι στον κορονοϊό.  Τα πάντα είναι ανοιχτά και ζούμε φυσιολογικά» είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κουζίνας και πρόσθεσε : « Ενώ σε όλα τα κράτη του κόσμου έχουν πάρει μέτρα προστασίας από την πανδημία, μετράνε κρούσματα και νεκρούς, στην Σουηδία εφαρμόζουν ένα παράλογο πείραμα».

Επίσης, όπως είπε «Η Σουηδική κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο προφύλαξης, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στους πολίτες, οι οποίοι γνωρίζουν την ατομική τους ευθύνη, είναι υπεύθυνοι και από μόνοι τους γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν».

Γεγονός είναι ότι οι ξένοι που ζούνε στην Σουηδία, όπως και ο Βασίλης, αισθάνονται ότι βρίσκονται σε ένα παράλληλο σύμπαν, βλέποντας την κατάσταση με την πανδημία που επικρατεί στον πλανήτη, σε αντίθεση με την χώρα που βρίσκονται, όπου σχεδόν όλα λειτουργούν φυσιολογικά.
Ο Βασίλης Κουζίνας την τελευταία φορά που επισκέφτηκε την Καστοριά ήταν στις 19 Φεβρουαρίου 2020, όταν και συμμετείχε στην προσπάθεια της αγαπημένης του ομάδας της Δόξα Κορησού στον ημιτελικό αγώνα κυπέλλου με την Αστραπή Μεσοποταμίας, ματς στο οποίο και αγωνίστηκε για λίγα λεπτά.
Ο ίδιος, ωστόσο, μπορεί εκεί να ζεί μία φυσιολογική μέχρι σήμερα ζωή – ίσως αργότερα οι Σουηδοί να πάρουν κάποια μέτρα – όμως το μυαλό του, η αγωνία και η ανησυχία του, καθημερινά βρίσκεται στην Καστοριά στην πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε και ιδιαίτερα στο χωριό του την Κορησό, όπου εκεί έχει τους γονείς του, συγγενείς και πολλούς φίλους, από τους οποίους και ενημερώνεται για τις τραγικές διαστάσεις που έχει πάρει η ασθένεια αυτή στο νομό Καστοριάς, ο οποίος έχει πληγεί βάναυσα και βρίσκεται σε αυστηρό καθεστώς απαγορευτικών μέτρων, καθώς  και σε καραντίνα η περιοχή της Μεσοποταμίας, όπου και εκεί έχει πολλούς φίλους.
Κάθε μέρα και σε άλλη χώρα… σας ταξιδεύει το sentranews.gr
Tις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες συνεντεύξεις με Καστοριανούς που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

sentranews.gr

 

 

Back to top button