ΑθλητικάΚαστοριά

Αφιέρωμα στη χρυσή χρονία του ΑΣ Καστοριάς 2018-2019

Στην επαρχία ο κόσμος είναι πολύ διαφορετικός, δεν είναι «χορτασμένος» όπως στις μεγάλες πόλεις. Ενίοτε και δικαίως πολλές φορές, νοιώθει αδικημένος

Γράφει ο Νίκος Καραμαλής

Αυτό των κάνει να «διψά» για επιτυχίες, να επιζητά διακρίσεις, που θα του δώσουν λίγες ώρες προβολής και δημοσιότητας. Ο αθλητισμός είναι μια «πηγή» που μπορεί να τα προσφέρει όλα αυτά, και η πόλη μας είχε την τύχη να διαθέτει τον Α.Σ. Καστοριάς.

ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΝΕΙΡΟ…
▪️ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ
Ήταν αρχές Ιούνη του 2018, όταν ο Α.Σ. Καστοριάς και ο κόουτς Γιώργος Σούλιος αποφασίζαν να ακολουθήσουν ξεχωριστούς δρόμους, αφήνοντας στο διάβα τους όμορφες στιγμές και μια άκρως επιτυχημένη συνεργασία που ξεκίνησε από τις χαμηλές κατηγορίες του ελληνικού μπάσκετ και κατέληξε στη μία νίκη μακριά από τα πλέι οφ ανόδου για την Α1 κατηγορία τη σεζόν 2017-18.
▪️ΤΡΙΓΜΟΙ, ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ… ΦΗΜΕΣ

Τούτο το διαζύγιο ήταν προφανές πως θα προκαλούσε τριγμούς και εύλογη ανησυχία στους φίλους του συλλόγου, που παράλληλα άκουγαν δεξιά κι αριστερά φήμες πως η επόμενη χρονιά θα βρει την αγαπημένη τους ομάδα να χτίζεται με μειωμένο αγωνιστικό μπάτζετ και με ένα σύνολο με περισσότερο τοπικό στοιχείο στο ρόστερ του. Φήμες που είχαν βάση καθώς το χρόνιο γηπεδικό πρόβλημα ήταν εμπόδιο για μεγάλα όνειρα και φιλοδοξίες.

▪️Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Λίγες όμως ημέρες αργότερα, στις 10 του ίδιου μήνα, ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου Ναούμ Δίτσιος έκανε την έκπληξη διαψεύδοντας παράλληλα τις Κασσάνδρες και κινούμενος με άκρα μυστικότητα ήρθε σε μια συμφωνία που τάραξε τα ήρεμα λιμνάζοντα νερά της πόλεως και όχι μόνο, δίνοντας τα χέρια με έναν πολύπειρο προπονητή, με πολυετή παρουσία στη δεύτερη τη τάξη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ και μια πλειάδα επιτυχιών με συνεχείς κατακτήσεις πρωταθλημάτων και ανόδων με σπουδαίες ομάδες, τον Νίκο Καραγιάννη. Ταυτόχρονα η κίνηση τούτη αποκτούσε ακόμη μεγαλύτερη αξία μιας και ο 48χρονος τότε Νεοσμυρνιώτης τεχνικός προερχόταν από χρονιά όνειρο με τη φόρμα του Περιστερίου, χρονιά που ο σύλλογος της Δυτικής Αττικής έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στην Α2 και κατακτούσε αήττητος την κούπα του Πρωταθλητή.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

Με σλόγκαν η «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ» και χωρίς χρονοτριβή και αφού πρώτα «ξηλώθηκε» το υπάρχον ρόστερ, με τους μοναδικούς που παρέμειναν σ’ αυτό να είναι ο μετέπειτα βοηθός προπονητή Δημήτρης Δαραβίγκας, ο 23χρονος Δημήτρης Απιδόπουλος και ο 30χρονος Χριστόφορος Τερσενίδης, άρχισε το «χτίσιμο» της ομάδος με τα υλικά να είναι πρώτης διαλογής…

ΡΟΣΤΕΡ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

«Στην Καστοριά ο “μπομπέρ” Θωμάς Αμπαράς»

«Ο Σάββας Χρυσόπουλος στην Καστοριά, μια σημαντική προσθήκη που ανεβάζει ακόμα περισσότερο το επίπεδο του ρόστερ των “γουναράδων”»

«Σπουδαία κίνηση, η Καστοριά έκανε δικό της τον γκαρντ Ανδρέα Πετρόπουλο»

«”Μπαμ” της Καστοριάς με την απόκτηση του Γιάννη Βαβάτσικου»

«Τον σέντερ Πέτρο Μελισσαράτο, τον κύριο “Double-Double” έκανε δικό της Καστοριά»

«Η μεγάλη επιστροφή του γκαρντ Θάνου Χονδρογιάννη»

«Προσθέτει εμπειρία στο low post με τον πολύπειρο πάουερ φόργουορντ Αλέξη Ράπτη η Καστοριά»

«Ο Μιχάλης Βλάχος επιστρέφει στα πάτρια εδάφη»

|Εμπειρία στην περιφέρειά της έβαλε η Καστοριά με την απόκτηση του γκαρντ Τριαντάφυλλου Τζακόπουλου»

«Ο Δημήτρης Καραμανώλης δανεικός από τον ΠΑΟΚ στην Καστοριά»

«Ο Λιθουανός Τζούστας Φουρμαναβίτσιους θα είναι ο πρώτος ξένος αθλητής στην ιστορία του συλλόγου»…

ήταν μόνο μερικοί από τους τίτλους των πανελλαδικής εμβέλειας σαιτ που τοποθετούσαν παράλληλα με τα γραφόμενά τους τον Α.Σ. Καστοριάς ανάμεσα στα φαβορί για την πρώτη 4αδα του πρωταθλήματος (https://youtu.be/tBWbVV5Ce94).

Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Το πρώτο ραντεβού αθλητών και τεχνικού επιτελείου δόθηκε στις 18 Αυγούστου στο ΕΑΚ Καστοριάς με τον κόουτς Νίκο Καραγιάννη να υπόσχεται πολύ δουλειά, να δηλώνει την ικανοποίησή του για την στελέχωση του ρόστερ και παράλληλα πίστη πως η χρονιά – πρόκληση, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία (https://youtu.be/lvdVs_KjZv8).

Ακολούθησαν για περίπου δύο μήνες και μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος σκληρές προπονήσεις, με τους καλαθοσφαιριστές μέσα σε εξαιρετικό κλίμα να εκτελούν πιστά τις εντολές του τεχνικού τιμ και του γυμναστή Μάκη Βελλίδη, ενώ για το μοντάρισμα της ομάδας δόθηκαν δυνατά φιλικά με αντιπάλους ακόμη και συγκροτήματα μεγαλύτερων κατηγοριών (Λαύριο, ΠΑΟΚ).

ΜΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Παραδοσιακά τα παιχνίδια κυπέλλου των πρώτων φάσεων, τη χρονική στιγμή τα οποία διεξάγονται, εν μέσω προετοιμασίας, λογίζονται από τους προπονητές ως επίσημα φιλικά και τα χρησιμοποιούν ως τεστ προόδου. Από τούτο τον κανόνα δεν ξέφυγε και ο Α.Σ. Καστοριάς που με ομάδες μικρότερων κατηγοριών μέτρησε μια δύσκολη νίκη – πρόκριση στην Μάνδρα Αττικής επί του Μανδραϊκού στην παράταση 71-74 (62-62 κ.α.) και μια ήττα – αποκλεισμό στη Θεσσαλονίκη από τα Ανατόλια (71-61).

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΕΚΙΝΑ

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (06/10/2018)

Α.Σ. Καστοριάς – Χαρ. Τρικούπης 73-65
Η αρχή λένε πως είναι το ήμισυ του παντός και ο Α.Σ. Καστοριάς φρόντισε να επιβεβαιώσει τούτο το ρητό επικρατώντας της νεοφώτιστης ομάδας του Μεσολογγίου στην επιστροφή ως αντίπαλος του Καστοριανού κόουτς Γιάννη Δημητριάδη.

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (13/10/2018)

Ιωνικός Νίκαιας – Α.Σ. Καστοριάς 72-62
Οι «γουναράδες» παρότι ηττήθηκαν από μια ομάδα εκ των φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και μέσα σε μια «καυτή» έδρα όπως αυτή του «Πλάτωνα», πάλεψαν το ματς κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (20/10/2018)

Α.Σ. Καστοριάς – Καβάλα 82-62
Άλλη μια εντός έδρας αποστολή, κόντρα σε νεοφώτιστο αντίπαλο, και άλλη μια εύκολη επικράτηση για τους Δυτικομακεδόνες (https://youtu.be/GVeS6RWB_Ac).

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (27/10/2018)

Κόροιβος – Α.Σ. Καστοριάς 84-74
Όταν τίθεσαι αντιμέτωπος ενός συλλόγου που προέρχεται από συνεχόμενες παρουσίες στην Basket League και αγωνίζεσαι στο σπίτι του, σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν βρίσκεται, το έργο σου προμηνύεται δύσκολο, γεγονός που επιβεβαιώθηκε πλήρως στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ήλιδας.

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (10/11/2018)

Α.Σ. Καστοριάς – Ηρακλής 81-87
Ο Α.Σ. Καστοριάς σ’ ένα εκ προοιμίου πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια έμπειρη και με βαριά φανέλα ομάδα, που βρέθηκε στην ευχάριστη συγκυρία να ντεμπουτάρει στον πάγκο της ο Κώστας Μέξας, δεν μπόρεσε να αντισταθεί και υπέκυψε δίκαια στην ανωτερότητα του αντιπάλου.

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (17/11/2018)

Ιπποκράτης Κω – Α.Σ. Καστοριάς 72-79
Μετά από εντός έδρας ήττα, ψάχνεις τρόπο να ρεφάρεις με νίκη μακριά από το σπίτι σου και το ευτύχημα ήταν πως το σύνολο του κόουτς Νίκου Καραγιάννη την βρήκε άμεσα, στο νησί του Ιποκκράτη την Κω.

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (24/11/2018)

Α.Σ. Καστοριάς – Διαγόρας Δρυ. 63-56
Η καλή άμυνα είναι αυτή που δίνει τις νίκες, και ο Α.Σ. Καστοριάς χάρη αυτής κατάφερε να κατακτήσει το πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στον Διαγόρα Δρυοπιδέων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κράτησε στους 56 πόντους μία ομάδα που μέχρι πριν την έναρξη της 7ης αγωνιστικής κατείχε την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 493 πόντους (82,2 κατά μέσο όρο).

8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (01/12/2018)

Α.Ο. Αμύντας – Α.Σ. Καστοριάς 62-61
Ήττα στις λεπτομέρειες στο ουδέτερο Κλειστό Γυμναστήριο Δάφνης «Μιχάλης Μουρούτσος» για την Καστοριά σε ένα σκληρό και γεμάτο πάθος παιχνίδι και κόντρα σε μια παραδοσιακή δύναμη της Α2 κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ.

9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (08/12/2018)

Α.Σ. Καστοριάς – Εθνικός ΟΦΠΦ 91-70
Με μια σοβαρή και επαγγελματική εμφάνιση οι «γουναράδες» σαν σε προπόνηση πανηγύρισαν μια εύκολη νίκη απέναντι στη πιο αδύναμη ομάδα του πρωταθλήματος.

10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (15/12/2018)

Ψυχικό – Α.Σ. Καστοριάς 62-65
Ο Α.Σ. Καστοριάς με άμυνα που «έσπαγε κόκαλα», πέτυχε τεράστια νίκη στο Ψυχικό. Με το ημίχρονο να κλείνει με το εις βάρος του (37-32), οι μόλις 11 πόντοι παθητικό του 3ου 10λέπτου έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του και έβαλαν τις βάσεις για το σπουδαίο «διπλό».

11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (22/12/2018)

Α.Σ. Καστοριάς – Καρδίτσα 70-65

Τι κι αν το παιχνίδι είχε «στραβώσει» (24-36 ημιχ.), κόσμος και ομάδα σ’ ένα γιορτινό και κατάμεστο «Δημήτρης Διαμαντίδης» έδωσαν κάθε ικμάδα των δυνάμεων τους και στο τέλος πανηγύρισαν όλοι μαζί, υπό τους ήχους των χάλκινων, μια σπουδαία νίκη δώρο γιορτών και… «4αδας»

12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (05/01/2019)

Μαρούσι – Α.Σ. Καστοριάς 86-80
Ποδαρικό με το αριστερό για το νέο έτος πραγματοποίησε στο κλειστό του «Αγίου Θωμά» ο Α.Σ. Καστοριάς, σε μια αναμέτρηση στην οποία υπερίσχυσε το επιθετικό ταλέντο της ομάδας των Βορείων Προαστίων της Αττικής.

13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12/01/2019)

Α.Σ. Καστοριάς – Απόλλων Πάτρας 68-65
Σε ένα ματς «θρίλερ» η τοπική ομάδα με buzzer beater τρίποντο στην εκπνοή του Ανδρέα Πετρόπουλο (https://youtu.be/7sWnKqb-WCs) πανηγύρισε έξαλλα μια μεγάλη νίκη που την επανέφερε στη πρώτη 4αδα του βαθμολογικού πίνακα.

14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (19/01/2019)

Α.Σ. Καστοριάς – Ερμής Αγιάς 60-68
Ήττα που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν το ματς δε διεξάγονταν στο Κλειστό Γυμναστήριο του Άργους Ορεστικού, ελέω των τριτοκοσμικών καταστάσεων στο κλειστό της Καστοριάς, γνώρισαν οι «γουναράδες», πραγματοποιώντας μία άχρωμη, άοσμη και άγευστη εμφάνιση.

15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (26/01/2019)

Πευκοχώρι – Α.Σ. Καστοριάς 68-76
Η ανοιχτή «πληγή» που προκάλεσε η ήττα από τον Ερμή Αγιάς απαιτούσε άμεσα την επούλωσή της και οι Δυτικομακεδόνες με μια από τις καλύτερες ως εκείνη τη στιγμή εμφανίσεις τους δραπέτευσαν με το «διπλό βάλσαμο» από τη Χαλκιδική (https://youtu.be/uu9AZEFlPwo).

16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (02/02/2019)

Χαρ. Τρικούπης – Α.Σ. Καστοριάς 59-55
Έναρξη δεύτερου γύρου και σε ένα κλειστό και σκληρό ματς που το πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες, ο Α.Σ. Καστοριάς γνώρισε την ήττα από ένα σύλλογο που βρισκόταν σε διαρκή αγωνιστική και βαθμολογική άνοδο όντας από τις πιο φορμαρισμένες εκείνη την εποχή ομάδες του πρωταθλήματος.

17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (09/02/2019)

Α.Σ. Καστοριάς – Ιωνικός Νίκαιας 65-73
Σε ένα ματς «βουνό» το έργο των γηπεδούχων φάνταζε εξαρχής δύσκολο, πάραυτα πάλεψαν, παρουσίασαν εξαιρετική και άκρως ανταγωνιστική εικόνα στο παρκέ και η ήττα ήρθε δια χειρός Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Κρίμα για την «γεμάτη» εμφάνιση του έτερου ψηλού, του Πέτρου Μελισσαράτου (23 πόντοι, 2/4 βολές, 9/11 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο).

18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (16/02/2019)

Καβάλα – Α.Σ. Καστοριάς 76-67
Ήττα που «πόνεσε» και έφερε στο τέλος του αγώνα στο «Αλεξάνδρας Δήμογλου» μεγάλη ένταση μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων και τα γκάζια του Νίκου Καραγιάννη για την κακή εμφάνιση.

19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (23/02/2019)

Α.Σ. Καστοριάς – Κόροιβος 60-53

Η 8η θέση προ του ματς έκανε επιτακτική την ανάγκη για κατάκτηση του ροζ φύλλο αγώνα και οι Καστοριανοί με άμυνα που «έτρωγε» σίδερα πάνω σε παίκτες κλειδιά του Κόροιβου, όπως των δεινών σκόρερς Τομς Λεϊμάνις (17,6 πόντους κατά μέσο όρο) και Δημήτρη Χείλαρη (16,1 πόντους κατά μέσο όρο), πανηγύρισαν νίκη – ελπίδας κόντρα στο σύλλογο της Αμαλιάδας.

20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (02/03/2019)

Ηρακλής – Α.Σ. Καστοριάς 72-56
Στο Ιβανώφειο και κόντρα σε μια ομάδα με τεράστια ιστορία, βαριά φανέλα και ποιοτικό ρόστερ επιπέδου Basket League, ήταν δύσκολο να υπερκεραστεί το υψηλό εμπόδιο που ονομαζόταν Ηρακλής, γεγονός που αποτυπώθηκε με ξεκάθαρο τρόπο στο… ταμπλό.

21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (09/03/2019)

Α.Σ. Καστοριάς – Ιπποκράτης Κω 67-58
Σε ένα ματς που αν δεν το έπαιρνες στα σοβαρά θα μπορούσες πολύ εύκολα να εκτεθείς, ο Α.Σ. Καστοριάς έπαιξε σπουδαία άμυνα και υπέταξε τον πάντα υπολογίσιμο Ιπποκράτη Κω

22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (16/03/2019)

Διαγόρας Δρυ. – Α.Σ. Καστοριάς 86-65
Σε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις τους οι «γουναράδες» απέναντι σε μια ομάδα με καλό σουτ, ποιότητα και επιθετικό ταλέντο, βρέθηκαν από τα πρώτα λεπτά του ματς πίσω στο σκορ και σε καμία στιγμή αυτού δεν κατάφεραν να απειλήσουν τους Αθηναίους. Μια ήττα στο «Σταύρος Βενέτης» του Αιγάλεω που έφερε ισορροπία στο ρεκόρ νικών και ηττών (11-11).

23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (23/03/2019)

Α.Σ. Καστοριάς – Α.Ο. Αμύντας 70-65
Ο Τριαντάφυλλος Τζακόπουλος πήρε από το χέρι τον Α.Σ. Καστοριάς και με σπουδαία εμφάνιση (20 πόντους, 3/5 βολές, 1/3 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 4 ασίστ, 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα) την καλύτερή του με τη φανέλα της ομάδας, τον οδήγησε σε μια πολύτιμη νίκη κόντρα σε μια «ζημιάρα» μακριά από το «ΠΥΡΚΑΛ» ομάδα.

24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (30/03/2019)

Εθνικός ΟΦΠΦ – Α.Σ. Καστοριάς 67-122

Ματς που δεν χωράει κριτική αυτό στο «Παναγιώτης Σαλπέας», η διαφορά τα λέει όλα και οι Δυτικομακεδόνες μετά από καιρό βρέθηκαν ξανά στις θέσεις των πλέι οφ ανόδου

25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (06/04/2019)

Α.Σ. Καστοριάς – Ψυχικό 74-67
Νίκη δώρο για τα 49α γενέθλια, τα οποία θα γιόρταζε στις 9 του Απρίλη, χάρισαν οι αθλητές του Α.Σ. Καστοριάς στον προπονητή τους Νίκο Καραγιάννη, μια πολύτιμη νίκη, η 3η στη σειρά και η 4η στα 5 πιο πρόσφατα ματς, λίγες μόλις αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου.

26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (13/04/2019)

Καρδίτσα – Α.Σ. Καστοριάς 71-61
Σε ένα «ματς χωρίς αύριο» όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Πέτρος Μελισσαράτος, οι «γουναράδες» φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, ηττήθηκαν δίκαια από τους Θεσσαλούς, έχασαν παράλληλα τη διαφορά στους πόντους στα μεταξύ τους παιχνίδια και έπεσαν στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

27η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (20/04/2019)

Α.Σ. Καστοριάς – Μαρούσι 91-73
Εύκολη νίκη – με σοβαρή εμφάνιση, μεγάλη συγκέντρωση και στα 40 λεπτά του παιχνιδιού σε άμυνα και επίθεση – πριν τα δύο «κολλητά» εκτός έδρας ματς σε Πάτρα και Λάρισα. Αποστολές δύσκολες που σε συνδυασμό με το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής στο «Δημήτρης Διαμαντίδης» με το Πευκοχώρι απαιτούσε τουλάχιστον δύο νίκες για να πανηγυρίσει ο Α.Σ. Καστοριάς την είσοδό του στα πλέι οφ ανόδου.

28η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (24/04/2019)

Απόλλων Πάτρας – Α.Σ. Καστοριάς 51-47
Απόπειρα Πρώτη: Αποτυχημένη.
Στο κλειστό της «Περιβόλας» σε μια «μάχη» για γερά νεύρα, που υπερίσχυσαν οι άμυνες, βρήκε στο τέλος αυτής να επικρατεί η ομάδα της Πάτρας που έδειξε πιο συγκεντρωμένη στα τελευταία κρίσιμα λεπτά και πιο εύστοχη από τη γραμμή των ελευθέρων βολών.

29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (04/05/2019)

Ερμής Αγιάς – Α.Σ. Καστοριάς 72-73
Απόπειρα Δεύτερη: Επιτυχημένη και με το ενάμιση πόδι οι «γουναράδες» στα πλέι οφ.

Στην Καστοριά, υπήρχαν κάποιοι αθλητές και ένα προπονητικό τιμ, που αρνούνταν να φύγουν πρόωρα διακοπές και μάχονταν μέχρι τέλους για μια θέση στα πλέι οφ ανόδου για την Α1 κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ. Κάτι που απεδείχθη περίτρανα στο κλειστό της Νεάπολης στη Λάρισα σε ένα ματς που… «έσπασαν καρδιές» (https://youtu.be/NISHdwMKw1c).

30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (11/05/2019)

Α.Σ. Καστοριάς – Πευκοχώρι 20-0 α.α.
Απόπειρα Τρίτη: Επιτυχημένη.

Χωρίς να αγωνιστεί, καθώς ο σύλλογος της Χαλκιδικής απεσύρθει από το πρωτάθλημα, η ακριτική ομάδα της Καστοριάς και η πόλη γιορτάζουν για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου την παρουσία της στα πλέι οφ για τα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ, καταλαμβάνοντας την 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα ισόβαθμη της Καρδίτσας που κατέκτησε την 3η.

ΠΛΕΙ ΟΦ

Με μειονέκτημα έδρας και με τη σειρά των παιχνιδιών στο 1-1, ο Α.Σ. Καστοριάς ξεκινούσε από μειονεκτική θέση τούτη τη διαδικασία καθώς έπρεπε να «σπάσει» τη δύσκολη έδρα των Θεσσαλών…

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΠΛΕΙ ΟΦ (15/05/2019)

Καρδίτσα – Α.Σ. Καστοριάς 84-90 (1-2 νίκες)
Με μια μεγαλειώδη εμφάνιση οι «γουναράδες» έδειξαν πιο έτοιμοι και φρέσκοι έναντι των αντιπάλων τους, έκαναν το «μπρέικ» (https://youtu.be/V76FXt8vSyI) και η πρόκριση για τους τελικούς των πλέι οφ ήταν πλέον μια απόσταση μόλις 40 αγωνιστικών λεπτών

(18/05/2019)

Α.Σ. Καστοριάς – Καρδίτσα 72-52 (3-1 νίκες)

Εκεί που είχε φτάσει η κατάσταση δεν υπήρχε καμία περίπτωση να αφήσει την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη η ομάδα του Νίκου Καραγιάννη και όντως με μια επιβλητική εμφάνιση και χωρίς να δώσει κανένα δικαίωμα στην Καρδίτσα πανηγύρισε στο τέλος έξαλλα, μαζί με τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο, την πρόκριση στον τελικό των πλέι οφ ανόδου και αυτόματα την παρουσία της στη Basket League, μιας και τα σενάρια για αποχώρηση του Ολυμπιακού από τη μεγάλη κατηγορία φούντωναν όλο και πιο πολύ

ΤΕΛΙΚΟΣ ΛΕΙ ΟΦ (22/05/2019)

Ηρακλής – Α.Σ. Καστοριάς 84-61 (3-0 νίκες)
Ο Α.Σ. Καστοριάς δεν κατάφερε να κάνει μία ακόμη υπέρβαση και ηττήθηκε από τον Ηρακλή με σκορ 84-61, με τον «Γηραιό» να είναι αυτός που πανηγύρισε την άνοδο μετά από 8 χρόνια στην Basket League.

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Με το πέρας του ματς με τον Ηρακλή η χρονιά για τον Α.Σ. Καστοριάς ολοκληρώθηκε επιτυχώς, μια χρονιά ονειρική, μια χρονιά γεμάτη συγκινήσεις και μια τρομερή πορεία που τον έφερε στον τελικό των πλέι οφ ανόδου και εντέλει στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Τα εύσημα ανήκαν σε όλο το προπονητικό επιτελείο και τους παίκτες για τη σκληρή δουλειά που κατέβαλαν, αλλά και τους διοικούντες του συλλόγου που σε δύσκολους καιρούς κράτησαν ψηλά τη σημαία του Καστοριανού μπάσκετ.

Αυτό πλέον που ανέμεναν όλοι στο σύλλογο με μεγάλη αγωνία ήταν οι εξελίξεις στο θέμα του Ολυμπιακού, για να δούνε σε ποια κατηγορία θα τους έβρισκε να αγωνίζονται τη νέα αγωνιστική περίοδο…

ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΟΥΜ ΔΙΤΣΙΟ,

ΚΑΙ ΤΟ «ΑΝΤΙΟ» ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΗ

Στις 4 του Ιούλη του 2019, μέσα σε συγκινησιακό κλίμα, ο βασικός χρηματοδότης του Α.Σ. Καστοριάς κ. Ναούμ Δίτσιος ανακοινώνει σε έκτακτη συνέντευξη τύπου την παραίτησή του από τον προεδρικό θώκο του συλλόγου, καθώς δεν άντεχε να βλέπει εικόνες ΝΤΡΟΠΗΣ, όπως αυτές στο παρακάτω βίντεο ( που περιγράφονται με γλαφυρό τρόπο από τον αντιπρόεδρο του συλλόγου κ. Τάσο Λαγγιώτη, εικόνες που γύριζαν τις προσπάθειές του 10 χρόνια πίσω, τότε, που είχε αναλάβει την ομάδα από τα «αλώνια» και την οδήγησε με κόπους και θυσίες στα «σαλόνια». Μια είδηση που έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο χώρο του μπάσκετ αλλά και στην πόλη της Καστοριάς

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 9 του ίδιου μήνα, αργά το απόγευμα, με ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο κόουτς Νίκος Καραγιάννης πήρε τη σκυτάλη και αποχαιρέτησε και εκείνος με τη σειρά του τον Α.Σ. Καστοριάς: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα της Καστοριάς. Διοίκηση staff παίχτες. Δυστυχώς η συνέχεια στο όνειρο τελειώνει κάπου εδώ. Είς το επανιδείν».

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ BASKET LEAGUE ΚΑΙ Η ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

Η αποχώρηση του κ. Ναούμ Δίτσιου ήταν δεδομένο πως σήμανε το τέλος εποχής των «γουναράδων», καθώς το οικονομικό φορτίο ήταν τόσο βαρύ που κανείς δεν είχε την δυνατότητα να το επωμιστεί.
Αποτέλεσμα τούτου, όταν έφτασε η πρόσκληση στις 19 του Ιούλη από τον ΕΣΑΚΕ για τη συμμετοχή της ομάδος στη Basket League, οι εναπομείναντες των διοικούντων να μην δίνατε να την αποδεχθούν και ο σύλλογος δυστυχώς να κατρακυλήσει στα τοπικά πρωταθλήματα και στην Α’ ΕΚΑΣΔΥΜ.

sentranews.gr

 

 

Back to top button