Κοροναϊός: Tο μήνυμα του Στάθη Αναστασιάδη από το Woodstock του Καναδά (βίντεο)

Σήμερα το κανάλι του sentranews θα ταξιδέψει στον Καναδά και συγκεκριμένα στην πόλη Woodstock των 40,000 κατοίκων, όπου και θα συνομιλήσουμε με τον Καστοριανό Στάθη Αναστασιάδη, η οποίος κατοικεί και εργάζεται εκεί τα τελευταία πέντε χρόνια.
Η χώρα του Καναδά με πληθυσμό πάνω από 35 εκ., είναι η δεύτερη πιο μεγάλη χώρα του κόσμου και η πλέον αραιοκατοικημένη.
Ο Στάθης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Καστοριά και πριν πέντε χρόνια μετανάστευσε για ένα καλύτερο αύριο στον Καναδά, όπου και εργάζεται ως μηχανολόγος μηχανικός σε μία εταιρία.
Έφυγε από εδώ το 2015 ενώ δύο χρόνια αργότερα, πήρε και την οικογένειά του, όπου πλέον κατοικεί μόνιμα.

Ο Στάθης Αναστασιάδης μίλησε για την κουλτούρα και την νοοτροπία των κατοίκων του Καναδά, επισημαίνοντας ότι είναι ένας λαός εργατικός, φιλόξενος με ελάχιστα ποσοστά ανεργίας και προσφέρεται για εργασία.
Αναφέρθηκε για την κατάσταση με την πανδημία που επικρατεί στον Καναδά και έκανε λόγο και για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην χώρα αλλά και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό, για τα οποία όπως τόνισε είναι ιδιαίτερα πλουσιοπάροχα, μιας και ο Καναδάς φημίζεται για την κοινωνικότητα που έχει ως κράτος.

Επίσης, όπως δήλωσε ενημερώνεται καθημερινά για την κατάσταση και τις εξελίξεις που συμβαίνουν στην πατρίδα του την Καστοριά, μια πόλη στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην οποία βρίσκονται οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι του.
Μια Καστοριά που έχει πληγεί πάρα πολύ από την πανδημία και βρίσκεται κάτω από αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε σχέση με άλλες πόλεις της Ελλάδος, εκφράζοντας έντονα την ανησυχία και την αγωνία του, για τις διαστάσεις που έχει πάρει η πανδημία του ιού στην περιοχή, στέλνοντας το δικό του μήνυμα.
Κάθε μέρα και σε άλλη χώρα… σας ταξιδεύει το sentranews.gr
Tις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες συνεντεύξεις με Καστοριανούς που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

sentranews.gr