Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Φακόρυζο

Φακόρυζο από την Ανδριάνα Μάνου

Υλικά:
200γρ φακές
200γρ ρύζι καρολίνα
2 κσ ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
1 ή 2 κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
1 ντομάτα
ξύσμα από ένα λεμόνι
ρίγανη ή δυόσμο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις φακές να μαλακώσουν, με την δαφνη, αλλάζουμε το νερό αν θέλουμε, αντικαθιστωντας με ζεστό. Τις στραγγίζουμε. Ξεπλένουμε το ρύζι, το στραγγίζουμε και το βράζουμε για 15 λεπτά, να μαλακώσει, το αποσύρουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τις φακές το ρύζι, αλάτι και πιπέρι, λίγο νερό και τα μαγειρεύουμε για 5 με 7 λεπτά σε μέτρια φωτιά, έως ότου σωθούν τα υγρά. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένη ντομάτα, λίγη ρίγανη η δυόσμο, ξύσμα από ένα λεμόνι.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

 

kastoria365.gr

 

 

 

Back to top button