Καστοριά

Ι. Ν. Αγίου Νικάνορος: Το ποσό για τα άνθη του Επιταφίου στο Νοσοκομείο Καστοριάς

Εισερχόμαστε στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και με πόνο ψυχής οι Ενορίτες μας θα απέχουν από τις κατανυκτικές Ακολουθίες του Νυμφίου, του Μυστικού Δείπνου, του Νιπτήρος, των Παθών, του Επιταφίου Θρήνου, αλλά και από τη λαμπροφόρο Ακολουθία της Αναστάσεως.

Η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε την καθημερινότητά μας και την εκκλησιαστική μας ζωή. Όμως, με τη βοήθεια του Θεού, θα ξεπεραστεί η πανδημία και θα επιστρέψουμε και πάλι στις εκκλησιές μας.

Η τοπική μας κοινωνία επλήγη ιδιαίτερα από τον «αόρατο εχθρό» και οι ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς αυξήθηκαν. Για τον παραπάνω λόγο και για την αντιμετώπιση της πανδημικής νόσου, ο Προϊστάμενος Πρωτ. Ελευθέριος Συτιλίδης και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος Καστοριάς, αποφάσισαν, το ποσό, το οποίο προορίζετο για τα άνθη του Επιταφίου, να δοθεί στο Νοσοκομείο Καστοριάς.

Αγαπητοί μας αδελφοί, να γνωρίζετε πως οι Ιερείς της Ενορίας σας θα τελούν στον Ναό τις Ιερές Ακολουθίες και θα προσεύχονται για όλους σας. Συντονιστείτε κι εσείς στην προσευχή από τα σπίτια σας και ζητείστε από τον Εσταυρωμένο Χριστό, να μάς απαλλάξει από τη δοκιμασία που βιώνουμε και να χαρίσει σε όλους μας το θείο δώρο της υγείας και της ζωής.

Καλό αγώνα. Χρόνια Πολλά! Καλή Ανάσταση!

Back to top button