Ραβανί από τον Γιώργο Πουρναράκη
Υλικά:
Εκτέλεση:
-
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε την ζάχαρη, το νερό, την φλούδα του λεμονιού και το στικ κανέλας.
-
Περιμένουμε να πάρει μια βράση και μόλις λιώσει η ζάχαρη το βγάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε να κρυώσει.
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180°C.
-
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα την ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας για περίπου 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
-
Όταν αφρατέψει προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και χτυπαμέ με το μίξερ για μισό λεπτο σε χαμηλή ταχύτητα.
-
Σε ένα άλλο μπολ ρίχουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
-
Ρίχνουμε το μείγμα με τα υγρά στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε απαλά.
-
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25×35 εκ.,ρίχνουμε το μείγμα και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα.
-
Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.
-
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, αρχίζουμε και ρίχνουμε το κρύο σιρόπι σιγά-σιγά.
-
Με ένα πιρούνι τρυπάμε το ραβανί ώστε να απορροφήσει το σιρόπι καλύτερα.
-
Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου μισή ώρα και το βάζουμε στο ψυγείο.
-
Μόλις κρυώσει το βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
-
Το ραβανί είναι έτοιμο. Καλή σας όρεξη!