Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Ραβανί

Ραβανί από τον Γιώργο Πουρναράκη

Υλικά:

Για το κέικ
200 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
8 αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
250 γρ. λιωμένο βούτυρο
200 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
2 κ.σ μπέικιν πάουντερ
200 γρ. αλεύρι
ξύσμα από λεμόνι
Για το σιρόπι
1000 ml. νερό
2 κ.σ. μέλι
1 λεμόνι τη φλούδα
1 στικ κανέλας
1200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε την ζάχαρη, το νερό, την φλούδα του λεμονιού και το στικ κανέλας.

  2. Περιμένουμε να πάρει μια βράση και μόλις λιώσει η ζάχαρη το βγάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε να κρυώσει.

  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180°C.

  4. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα την ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας για περίπου 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.

  5. Όταν αφρατέψει προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και χτυπαμέ με το μίξερ για μισό λεπτο σε χαμηλή ταχύτητα.

  6. Σε ένα άλλο μπολ ρίχουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.

  7. Ρίχνουμε το μείγμα με τα υγρά στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε απαλά.

  8. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25×35 εκ.,ρίχνουμε το μείγμα και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα.

  9. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.

  10. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, αρχίζουμε και ρίχνουμε το κρύο σιρόπι σιγά-σιγά.

  11. Με ένα πιρούνι τρυπάμε το ραβανί ώστε να απορροφήσει το σιρόπι καλύτερα.

  12. Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου μισή ώρα και το βάζουμε στο ψυγείο.

  13. Μόλις κρυώσει το βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

  14. Το ραβανί είναι έτοιμο. Καλή σας όρεξη!

    cookpad.com

 

Back to top button