Καστοριά

Νίκος Παναγιώτου: Τι μπορεί να αντιστρέψει την αρνητική εικόνα

Η πρωτοβουλία είναι πολύ σημαντική όπως εξίσου σημαντικό είναι να δούμε τι μας έφερε εδώ και τι μπορεί να γίνει, για να αντιστραφεί μέρος της αρνητικής εικόνας.

Η διαχείριση του ζητήματος είναι παράδειγμα του τι πρέπει να αποφεύγει κάποιος οργανισμός σε ανάλογες κρίσεις :

α) Μη Σαφή στρατηγική. Τι θέλαμε ειδικό καθεστώς ή Καραντίνα; Αφού το ζητούσαμε μετά λέγαμε δεν είμαστε έτοιμοι

β) Δεν υπάρχει ανάλογο παράδειγμα σε όλη την Ελλάδα που είχε αντίστοιχα περιστατικά που οι εκπρόσωποι του να βγαίνουν με κάθε ευκαιρία και παντού και να λένε ότι ζητάμε καραντίνα γιατί είμαστε μολυσμένοι. Δεν είχε περιστατικά η Πέλλα, η Ξάνθη, η Πάτρα; Είδατε να μην αφήνουν κανάλι για κανάλι που να μην δώσουν συνέντευξη όλοι;

γ) Δημοσιότητα των εντυπωσιακών τίτλων, συναγωνισμός ποιος θα μεταφέρει την εικόνα με πιο δραματικούς τίτλους και περιγραφές

δ) Αντί Αλληλεγγύης όπως παντού, με μηνύματα ενεργοποίησης κλπ, όπως έγινε αργότερα και ενισχύθηκε το Νοσοκομείο, κυριάρχησε ένα παιχνίδι Ευθυνών, Στιγματισμού και Αλληλοφαγίας.

ε) Αποσπασματικές ενημερώσεις αντί δηλαδή να τονίσουμε αυτό που αναφέρθηκε αργότερα ότι είμαστε πιο μπροστά από την υπόλοιπη Ελλάδα, φωνάζαμε ότι είμαστε Μολυσματικοί (σχεδόν)

στ) Απουσία ισχυρού συντονιστικού κέντρου. Όλοι μιλούσαν, μετέφεραν πληροφορίες μέσα από τις συσκέψεις κάτι που έπρεπε πάση θυσία να αποφευχθεί όπως διδάσκει η περίπτωση του Μιλάνου.

Αφού κάναμε όλα αυτά ζητούσαμε τα ρέστα από την υπόλοιπη χώρα γιατί να μας προβάλουν έτσι , εμείς δεν τα λέγαμε αυτά κλπ (οι γουνοποιοί έφεραν τον κορωνοιό, είμαστε για καραντίνα κλπ). και τέλος οι ευθύνες της κοινωνίας (πολίτες, σύλλογοι κλπ) που διαμαρτύρονταν γιατί δεν άναψαν οι μπουμπούνες.

Για να αντιληφθούμε τις επιπτώσεις αυτών αρκεί μια απλή ερώτηση: Πόσο πιθανό είναι να επισκεφθεί κάποιος μια πόλη/τόπο που έχει ταυτιστεί με Καραντίνα;

Λόγω ειδικής κατάστασης έχουν διατεθεί ή θα διατεθούν κονδύλια στο Νομό τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν για να ενισχυθούν κρίσιμες υποδομές, που απαιτούνται και για την επομένη μέρα π.χ. Νοσοκομείο κατά προτεραιότητα .

Ωστόσο αυτό που απαιτείται είναι αυτό που φέρνει η πρωτοβουλία αυτή, να δούμε τι πήγε και τι δεν πήγε καλά και να συντονιστούμε για την επόμενη μέρα προκειμένου να μην είναι τόσο δύσκολη.

Ο Νίκος Παναγιώτου στη σελίδα “Στηρίζω την Καστοριά” στο Facebook

 

 

One Comment

  1. Συμφωνεί κανείς απόλυτα με όσα επισημαίνει και απαριθμεί ο κ. Νίκος Παναγιώτου · έχουμε όμως τη γνώμη , ότι του ξέφυγε κάτι πολύ σημαντικό :΅

    Όλα όσα επισημαίνει εκφράστηκαν προς τα έξω με τι ; με τα τοπικά ΜΜΕ έτσι ; Το αμφισβητεί κανείς ;

    Έχουν μερίδιο ευθύνης τα τοπικά ΜΜΕ για την όλη περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε ; Και φυσικά , όταν λέμε ΜΜΕ εννοούμε κυρίως τους δημοσιογράφους οι οποίοι τα εκφράζουν .
    Έχουν μερίδιο ευθύνης κάποιοι δημοσιογράφοι ;

    Μήπως είναι μια καλή ευκαιρία , η τοπική κοινωνία να περάσει μέσα από ένα κόσκινο την τοπική δημοσιογραφία , και να ελέγξει με καλή διάθεση , αλλά οπωσδήποτε αυστηρά τα βιογραφικά της ; π.χ σπουδές , πτυχία , τίτλους , πώς , πότε και πού τα απέκτησαν ;

Back to top button