Ο Καστοριανός Chef Βασίλης Καρανικόλας μας αποκαλύπτει το μυστικό για αφράτα τσουρέκια

Τσουρέκια από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα που μας αποκαλύπτει ένα μεγάλο μυστικό 

Χρόνος: 180 λεπτά
Προετ. 140 λεπτά
Μαγείρεμα: 40 λεπτά
Μερίδες: 3-4

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. νερό
  • 70 γρ. χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
  • 100 γρ. γάλα πάντα και μόνο φρέσκο
  • 600 γρ. αλεύρι (ακριβώς, όχι παραπάνω… αλλά θα πάρετε αλεύρι φούρνου, αμερικάνικο σούπερ έξτρα δυνατό. Αν δεν βρείτε και πάρετε από σούπερ μάρκετ το αλεύρι για τσουρέκια θα πάρει άλλα 50 γρ. η συνταγή)
  • 1 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 40 γρ. μαγιά φρέσκια φούρνου
  • 2 αβγά μέτρια
  • 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό ή πρόβειο
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 40 γρ. ιμβερτοποιημένη ζάχαρη (δείτε πώς να την κάνετε πατώντας εδώ)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 15 γρ. μαχλέπι κοπανισμένο
  • 6 σπόρους κακουλέ/κάρδαμο αλεσμένο
  • 2 γρ. μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από 2 μεγάλα πορτοκάλια (χωρίς το λευκό μέρος)
  • λίγο ασπράδι αυγού για το άλειμμα
  • αμύγδαλο φιλέ για το πασπάλισμα

tips

  • Το μεγάλο μυστικό σε αυτήν την συνταγή εκτός από την ακρίβεια των υλικών είναι η ιμβερτοποιημένη ζάχαρη, γιατί κρατάει σούπερ αφράτα και μαλακά τα τσουρέκια για αρκετές ημέρες! Μόλις κρυώσουν τυλίξτε τα με μεμβράνη και θα είναι τέλεια για αρκετό καιρό.

Δείτε την εκτέλεση στο kitchenvillage.gr