Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Λειτουργεί από σήμερα το εργαστήριο μοριακών αναλύσεων Δυτικής Μακεδονίας

Ξεκίνησε και επίσημα την λειτουργία του σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, το  εργαστήριο μοριακών αναλύσεων, που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τα πέντε νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας και στεγάζεται στον χώρο του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης.

Πρόκειται για ένα  υπερσύγχρονο εργαστήριο μοριακής βιολογίας, που έχουν πλέον  στη διάθεση τους οι γιατροί των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας και το οποίο θα διενεργεί  έως και 100 τεστ ανίχνευσης για τον κορωνοϊό ημερησίως, ενώ τα αποτελέσματα θα γίνονται γνωστά μέσα σε ελάχιστες ώρες. Αυτό είναι και το μεγάλο όφελος, καθώς μέχρι σήμερα η αναμονή των αποτελεσμάτων των δειγμάτων COVID – 19 άγγιξε σε πολλές περιπτώσεις και τις 6 ημέρες.

Ερωτηθείς σχετικά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδης Γιώργος είπε: «Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο όπλο στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Το εργαστήριο μοριακής βιολογίας θα βοηθά καίρια στη λήψη γρήγορων αποφάσεων και κατάλληλων ενεργειών για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των θετικών δειγμάτων. Οι δυνατότητες βέβαια του εργαστηρίου αυτού είναι τεράστιες και θα μπορούν οι γιατροί της Δυτικής Μακεδονίας να το αξιοποιούν για πλειάδα μοριακών αναλύσεων άλλων οργανισμών που μέχρι σήμερα ήταν αδύνατο να γίνει στη Περιφέρειά μας»

Back to top button