Καστοριά

Τα αιτήματα του Συλλόγου Γυναικών Μεσοποταμίας για τις ημέρες της καραντίνας

Η Δ.Ε. Μεσοποταμίας ακόμη δέκα ημέρες σε καραντίνα, 24 συνολικά και βλέπουμε…
Και ναι φυσικά, το πρωταρχικό είναι να παραμείνουμε όλοι υγιείς. Αφού η κατάσταση όπως την κρίνουν οι αρμόδιοι, που έχουν τις γνώσεις επιβάλλει την συνέχιση του εγκλεισμού 5000 ανθρώπων, θα πρέπει και να ληφθούν μέτρα που θα καλύπτουν τις στοιχειώδες ανάγκες για όλον αυτόν τον κόσμο. Οι πρώτες 14 ημέρες της καραντίνας προέκυψαν ξαφνικά και ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλους. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα συνεχίσει για άλλες 10 ημέρες και κάνεις δεν ήταν προετοιμασμένος. Τα οικονομικά θέματα που έχουν προκύψει αρκετά. Καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση σε τράπεζες ούτε σε ΑΤΜ.
Ζητάμε από τους υπεύθυνους να δώσουν μια λύση έτσι ώστε να μπορούμε να είμαστε συνεπείς στις οικονομικές μας υποχρεώσεις και ανάγκες, τουλάχιστον στα βασικά καθημερινά ψώνια.
Ζητάμε:
Σίτιση για όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται σε εγκλεισμό λόγω της καραντίνας. Οι σακούλες της βοήθειας να δίνονται σε όλα τα νοικοκυριά. Δεν υπάρχουν πλέον κριτήρια και κανείς δεν μπορεί να έχει μια πλήρη εικόνα και να πάρει την ευθύνη για το ποιος χρειάζεται και ποιος όχι. Χρειαζόμαστε όλοι!!
Να παραχωρηθεί μηχάνημα POS ασύρματο σε όλα τα καταστήματα που κάνουν κατ’ οίκον διανομές.
Να υπάρξει πρόνοια για πρωτοβάθμια περίθαλψη και για άλλες ασθένειες εκτός κορωνοϊού (Γιατρός στο Κέντρο Υγείας). Και μέριμνα για την συνταγογράφηση φαρμάκων για τους ηλικιωμένους, που δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Με την σιγουριά ότι αυτά που αναφέρουμε παραπάνω, είναι τα αυτονόητα και θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει…
Με την ελπίδα ότι δεν θα φαγωθούμε μεταξύ μας για ευθύνες (στην παρούσα φάση) ή για μια σακούλα με μακαρόνια..
Ζητάμε από κάθε υπεύθυνο να μας αντιμετωπίσει σαν κανονικούς φορολογούμενος πολίτες.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Μεσοποταμίας

Back to top button