Κοροναϊός: Ο Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης από το ΠΕΡΘ της Αυστραλίας (βίντεο)

Σήμερα το κανάλι sentranews ταξιδεύει στην στην άλλη άκρη της γής, ταξιδεύει στο μακρινό ΠΕΡΘ της Αυστραλίας, όπου και θα συνομιλήσουμε με τον Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη από την Καστοριά, ο οποίος κατοικεί και εργάζεται εκεί τα τελευταία έξι χρόνια.

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε και  μεγάλωσε στην Καστοριά, σπούδασε Ηλεκτρολόγος- Μηχανολόγος και για αρκετά χρόνια είχε την δική του επιχείρηση στην πόλη ωστόσο, η κρίση των τελευταίων ετών, τον ανάγκασε να αναζητήσει εργασία με καλύτερες προϋποθέσεις στο εξωτερικό.

Έτσι, το 2012 μετανάστευσε στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στο Περθ, όπου εκεί διαπίστωσε ότι οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για επαγγελματική αποκατάσταση. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα ως μετανάστης έκανε την αίτηση για επαγγελματική βίζα, η οποία και έγινε δεκτή, το 2014 μετανάστευσε οριστικά στην Αυστραλία μαζί με την οικογένειά του. Έτσι, τα τελευταία έξι χρόνια ζούνε πλέον μόνιμα στο Περθ των 2εκ. κατοίκων.

Η ίδιος δηλώνει αρκετά ικανοποιημένος στα χρόνια που ζει εκεί εκεί, τόσο από όλα αυτά που προσφέρει το κράτος στους πολίτες, όσο και για την επαγγελματική του αποκατάσταση, καθώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχει δημιουργήσει δική του εταιρεία.

Αναφέρθηκε για την κατάσταση με την πανδημία που επικρατεί στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στο Περθ, έκανε λόγο για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην χώρα, τονίζοντας ότι η κατάσταση εκεί είναι σχετικά ελεγχόμενη μιας και η κυβέρνηση πήρε από νωρίς περιοριστικά μέτρα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις αποφάσεις της κυβέρνησης όσο αφορά την ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων αλλά και των εργαζομένων που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό, για τα οποία, όπως τόνισε, είναι ικανοποιητικά.

Ωστόσο, το μυαλό και αγωνία του είναι στην πατρίδα του την Καστοριά -στους γονείς του, στα αδέρφια του, στους συγγενείς και τους φίλους- η οποία έχει πληγεί πάρα πολύ από την πανδημία και βρίσκεται εδώ και μέρες κάτω από αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε σχέση με άλλες πόλεις της Ελλάδος, όπως και η καραντίνα στην περιοχή της Μεσοποταμίας, εκφράζοντας έντονα την ανησυχία και την αγωνία του, για τις διαστάσεις που έχει πάρει η επικίνδυνη αυτή ασθένεια στην περιοχή, στέλνοντας το δικό του μήνυμα συμπαράστασης.

Κάθε μέρα και σε άλλη χώρα… σας ταξιδεύει το sentranews.gr

Tις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες συνεντεύξεις με Καστοριανούς που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

sentranews.gr