Ελλάδα

Ελλάδα: Συνελήφθησαν 10 άτομα για λειτουργία καταστημάτων – 1.738 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις

Στη βεβαίωση 81 παραβάσεων για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ, χθες, Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου, σε όλη την Ελλάδα. Ειδικότερα, οι παραβάσεις σημειώθηκαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, στις εξής περιοχές: 36 στην Αττική, 19 στην Κεντρική Μακεδονία, 12 στη Θεσσαλονίκη, 5 στην Δυτική Μακεδονία, 4 στην Δυτική Ελλάδα, 4 στη Θεσσαλία και 1 στην Ήπειρο. Για τις συγκεκριμένες παραβάσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 56 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 535 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα, ενώ σε 309 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί 43.730 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.

Επίσης, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λ.π), παρά την σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν 17 παραβάσεις και συνελήφθησαν 10 άτομα. Από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη τη χώρα 457 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 436 άτομα.

Όπως επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

ΑΠΕ

Back to top button