Πασχαλινά κουλουράκια από τον σεφ Βασίλη Καρανικόλα
50 λεπτά
Προετ. 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 25-30 λεπτά Μερίδες: 80 τεμάχια περίπουΥΛΙΚΑ
500 γραμ. βούτυρο γάλακτος
500 γραμ. ζάχαρη
ξύσμα από 4 ακέρωτα πορτοκάλια (χωρίς το λευκό μέρος)
2 βανίλιες
2 κ.τ.σ. ταχίνι
1/4 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη
1 πρέζα αλάτι
4 αυγά
150 γραμ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κ.γλ. κοφτό σόδα μαγειρική
1.300 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
10 γραμ. μπέικιν πάουντερ (1/2 φάκελο)
100 γραμ. σουσάμι
Για το διάλυμα αυγού
2 κρόκους αυγού
1 κ.σ. ζάχαρη
5 κ.σ. νερό
Εκτέλεση και tips στο kitchenvillage.gr