Καστοριά – συνταγή: Πασχαλινά κουλουράκια

https://kitchenvillage.gr/wp-content/uploads/2018/03/%CE%A0%CE%B1%CF%83%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%AC-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CF%82-%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%82.jpg

Πασχαλινά κουλουράκια από τον σεφ Βασίλη Καρανικόλα

50 λεπτά
Προετ. 20 λεπτά | Μαγείρεμα: 25-30 λεπτά | Μερίδες: 80 τεμάχια περίπου

 ΥΛΙΚΑ

500 γραμ. βούτυρο γάλακτος
500 γραμ. ζάχαρη
ξύσμα από 4 ακέρωτα πορτοκάλια (χωρίς το λευκό μέρος)
2 βανίλιες
2 κ.τ.σ. ταχίνι
1/4 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη
1 πρέζα αλάτι
4 αυγά
150 γραμ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κ.γλ. κοφτό σόδα μαγειρική
1.300 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
10 γραμ. μπέικιν πάουντερ (1/2 φάκελο)
100 γραμ. σουσάμι

Για το διάλυμα αυγού

2 κρόκους αυγού
1 κ.σ. ζάχαρη
5 κ.σ. νερό

Εκτέλεση και tips στο kitchenvillage.gr

 

 

 

 

κοινοποίηση

shares