Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΝεστόριο

Βίντεο αφιέρωμα του Δήμου Καστοριάς στο μεγαλείο του Θείου Πάθους

Ω γλυκύ μου έαρ …πού έδυ σου το κάλλος;” Ένα μικρό αφιέρωμα του Δήμου Καστοριάς στο μεγαλείο του Θείου Πάθους και των Άγιων Ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Τα εγκώμια του Επιταφίου είναι από τους μελωδικότερους, συγκινητικότερους και πιο αγαπητούς ψαλμούς της Ορθοδοξίας. Δεν είναι μόνο γιατί εκφράζουν τη θρησκευτική φόρτιση της χαρμολύπης που διαπνέει την εβδομάδα των παθών, ούτε λόγω της λυρικής σύνδεσης με την αρχαία μας ψυχή και την αναγέννηση της φύσης. Είναι γιατί εκφράζουν επίσης το σπαρακτικό θρήνο μιας μητέρας γα την απώλεια του γιού της.

Η Καστοριά περισσότερο από άλλες περιοχές της πατρίδας μας, χτυπήθηκε από την παγκόσμια πανδημία και θρηνεί τα θύματα της. Το φετινό Πάσχα θα μας βρει μακριά από τους αγαπημένους μας, από τις συνήθειες και τις χαρές μας, την επίσκεψη μας στις όμορφες εκκλησιές μας και τις ολάνθιστες γειτονιές μας. Η θέληση, η δουλειά και η εγκαρτέρηση όμως, θα φέρουν τη βεβαιότητα πως μετά τα Πάθη θα έλθει η Ανάσταση για τη Καστοριά και για όλους…

Στο πλαίσιο αυτό, η παραγωγή αυτή της Αντιδημαρχίας Τουρισμού-Πολιτισμού & Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Καστοριάς αποσκοπεί στην ανάδειξη του “Βυζαντινού Πάσχα” της Καστοριάς μέσα από την πλούσια βυζαντινή εκκλησιαστική κληρονομιά του τόπου μας.

Καλή Ανάσταση! Χρόνια Πολλά!
Δήμος Καστοριάς

 

Back to top button