Καστοριά – Συνταγή: Πατατοσαλάτα με τόνο κι ελιές

 Σαλάτα με πατάτες, τόνο κι ελιές από την Ελεάννα Βλαχοπούλου

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα
400 γρ τόνο σε λάδι
15 ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι κομμένες σε ροδέλες
1 κιλό πατάτες βρασμένες
2 κουτ. σούπας κάππαρη
1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι

Για το ντρέσινγκ
2 κουτ.σούπας γιαούρτι
2 κουτ.σούπας πικάντικη μουστάρδα
2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας λευκό ξηρό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό τις αφήνουμε να κρυώσουν και στην συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κυβάκια.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, τις ελιές ,την κάππαρη, τον μαϊντανό, αλατίζουμε και ρίχνουμε πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά, βάζουμε τα υλικά για το ντρέσινγκ και κουνάμε δυνατά να ενωθούν τα υλικά μας.
Περιχύνουμε την σαλάτα μας, ανακατεύουμε και στην συνέχεια την αφήνουμε σκεπασμένη με μεμβράνη για 30 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

 

shares