ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΓούναΚαστοριάΠρόσωπα

Πασχαλινό γλέντι με το Αργείτη Τάσο Μαυρουδή από το στούντιό του στην Ολλανδία! (βίντεο)

Κυριακή του Πάσχα, μαζί μας ο Σχεδιαστής Γούνας, Συνθέτης και  Τραγουδιστής, που ζει μόνιμα 40 χρόνια στην Ολλανδία –
Έχει γράψει τους ύμνους της ΑΕΚ, του Άγιαξ, της Καστοριάς και του Παναργειακού

Εορταστικό πρόγραμμα σας έχει ετοιμάσει σήμερα Πάσχα τo κανάλι sentranews στο πλαίσιο της προσπάθειας αναζήτησης Καστοριανών, που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμο.

Σήμερα το κανάλι sentranews ταξιδεύει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ολλανδία,  όπου και θα συνομιλήσουμε με τον Τάσο Μαυρουδή ο οποίος κατοικεί και εργάζεται εκεί τα τελευταία 40 χρόνια.

Δείτε την ενδιαφέρουσα συζήτηση και διασκεδάστε μαζί μας στο ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα, με τον Τάσο Μαυρουδή να τραγουδάει για την πατρίδα του την Καστοριά και να μας διασκεδάζει για αρκετή ώρα.

Ποιος είναι ο Τάσος Μαυρουδής

Ο Τάσος Μαυρουδής που προέρχεται από προσφυγική οικογένεια (με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη), γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Άργος Ορεστικό. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την τέχνη της γούνας, αλλά η μουσική ήταν η μεγάλη του αδυναμία. Μάλιστα σε ηλικία 14 ετών μαζί με άλλους φίλους του από το Άργος έφτιαξε ένα ποπ συγκρότημα τους «ΣΠΟΙΛΕΡΣ», όμως διαλύθηκε σύντομα, αφού στην δικτατορία όλα αυτά δεν επιτρεπόταν.

Το 1967 σε ηλικία 17 ετών πήρε τον δρόμο για την ξενιτιά και για πέντε χρόνια έζησε στην Φραγκφούρτη Γερμανίας, όπου ως μοντελίστ γούνας μαζί με τον αδερφό του δημιούργησε οίκο μόδας, αφού προηγουμένως είχε επιστρέψει στην Ελλάδα για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.  Παράλληλα, το ίδιο διάστημα στην Γερμανία ασχολήθηκε με την μουσική δημιουργώντας ένα νέο συγκρότημα «Τα παιδιά».

Αργότερα, επέστρεψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κηφισιά Αθήνας, όπου δραστηριο-ποιήθηκε επιχειρηματικά με οίκο γούνας, ενώ παράλληλα αντίστοιχη επιχείρηση άνοιξε και στην Ρόδο. Στο σμαραγδένιο νησί γνώρισε την Ολλανδέζα Μαρέκε Φαν Σλαμ, με την οποία αφού παντρεύτηκε απέκτησε και 4 παιδιά!

Το 1979 εγκαταλείπει την Ελλάδα και μεταναστεύει στην πατρίδα της γυναίκας του την Ολλανδία. Εκεί εγκαταστάθηκε στο Άμερσφόοτ πρωτεύουσα της  επαρχίας Ουτρέχτης, με πληθυσμό 150,000, όπου και δραστηριοποιήθηκε ως μοντελίστ ανοίγοντας επιχείρηση γουναρικών.

Ωστόσο, η κρίση στον κλάδο της γούνας σε συνδυασμό με την δράση που είχαν αναπτύξει από τότε οι οικολόγοι, τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει τις γούνες και να αφοσιωθεί πλέον στην κιθάρα του, πιο σοβαρά και επαγγελματικά δηλαδή στον καλλιτεχνικό στίβο.

Το ταλέντο του αναγνωρίστηκε πολύ γρήγορα στην «ψυχρή» κοινωνία των τουλιπών, αφού το 1992 έκανε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο  «Η πιο ωραία μουσική της Ελλάδας», για να ακολουθήσει τρία χρόνια αργότερα ένας ακόμη δίσκος που γνώρισε τεράστια επιτυχία σε 26 χώρες του κόσμου. Ακολούθησε το 3ο του CD, το οποίο ανακηρύχθηκε ως το πρώτο από όλα τα ελληνικά instrumerital, που είχαν γραφεί ποτέ.

Οι επιτυχίες διαδέχονταν η μία την άλλη, ενώ σημαντική στιγμή στην καριέρα του, ήταν όταν συμπεριελήφθη σε ένα CD με 16 τραγούδια που έγινε για όλη την Ολλανδία μεταξύ 3000 διαγωνιζόμενων καλλιτεχνών, όπου το τραγούδι του «Γιατί» είχε γίνει χιτ σε όλη την χώρα.
Παράλληλα έχει κάνει συναυλίες σε πολλές χώρες της Ευρώπης ξεσηκώνοντας πλήθος ομογενών και όχι μόνο…

Τα τελευταία 20 χρόνια εργάζεται στο «κολοσσιαίο» τηλεοπτικό δίκτυο RTL, που εδρεύει στο Αλσμίρ ως παρουσιαστής καλλιτεχνικών εκπομπών αλλά και μουσικός παραγωγός.

Οι ύμνοι της ΑΕΚ, του Άγιαξ, της Καστοριάς και του Παναργειακού

Ο συνθέτης  Τάσος Μαυρουδής είναι γεννημένος ΑΕΚΤΖΗΣ. Μάλιστα είναι αυτός που έχει γράψει τον ποδοσφαιρικό ύμνο της ΑΕΚ, καθώς επίσης και  του Άγιαξ, ο οποίος τραγουδιέται σε κάθε αγώνα του θρύλου του Ολλανδικού ποδοσφαίρου.

Επίσης, είναι αυτός που έχει γράψει τον ύμνο της αγαπημένης του ομάδας της γενέτειράς του, του Παναργειακού Άργους Ορεστικού, όπως επίσης και  της Καστοριάς.

Ωστόσο, ο ίδιος ετοιμάζει και πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει νέο CD με τον καινούργιο ύμνο της ΑΕΚ, ο οποίος θα παρουσιαστεί επίσημα στα εγκαίνια του νέου σταδίου της Αγιάς Σοφιάς.

Τέλος, έχει σχεδόν ολοκληρώσει  το τραγούδι και σε μορφή videoclip, για την πόλη του Άργους Ορεστικού, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα τους επόμενους μήνες στην πόλη του Άργους, ενώ ετοιμάζει και άλλες εκπλήξεις για την περιοχή μας την Καστοριά.

sentranews.gr

 

Back to top button