ΚαστοριάΠρόσωπα

Κορονoϊός: Ο Καστοριανός Κυριάκος Ευκαρπίδης μας μιλάει από τα σύνορα Αγγλίας- Σκωτίας (βίντεο)

Σήμερα το κανάλι sentranews ταξιδεύει στην Βόρεια Αγγλία και συγκεκριμένα στην πόλη Whitehaven που βρίσκεται στα σύνορα Αγγλίας-Σκωτίας, όπου και θα συνομιλήσουμε με τον Κυριάκο Ευκαρπίδη, ο οποίος κατοικεί και εργάζεται εκεί τα τελευταία 9 χρόνια.

Ο Κυριάκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά, σπούδασε Χημικός στην Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές για μεταπτυχιακό στην Αγγλία. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του προσπάθησε να αναζητήσει εκεί εργασία την οποία τελικά και  βρήκε.
Συγκεκριμένα εργάζεται σε μία εταιρεία στην πόλη  Whitehaven των 30.000 κατοίκων η οποία βρίσκεται στα  σύνορα Αγγλίας-Σκωτίας.
Αναφέρθηκε για την κατάσταση με την πανδημία που επικρατεί στην Αγγλία και ειδικότερα στην περιοχή όπου κατοικεί και εργάζεται, ενώ έκανε λόγο για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην χώρα, και παράλληλα, αναφέρθηκε στις αποφάσεις της κυβέρνησης όσο αφορά την ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων αλλά και των εργαζομένων που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού.
Φυσικά, το μυαλό και αγωνία του είναι στην πατρίδα του την Καστοριά, όπου έχει τους γονείς του, τον αδερφό του, συγγενείς και πολλούς φίλους, η οποία  έχει πληγεί πάρα πολύ από την πανδημία με τα πολλά κρούσματα αλλά καθώς και θανάτους, και βρίσκεται εδώ και μέρες κάτω από αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε σχέση με άλλες πόλεις της Ελλάδος, όπως και η καραντίνα στην περιοχή της Μεσοποταμίας, στέλνοντας το δικό του μήνυμα συμπαράστασης, ενώ όπως είπε με την πρώτη ευκαιρία θα επισκεφτεί την Ελλάδα και συγκεκριμένα την πατρίδα του την Καστοριά. Κάθε μέρα και σε άλλη χώρα… σας ταξιδεύει το sentranews.gr
Tις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες συνεντεύξεις με Καστοριανούς που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

sentranews.gr

 

Back to top button