Τραγανή μηλόπιτα με κανέλα και σταφίδες από τον Καστοριανό σεφ Βασίλη Καρανικόλα
ΥΛΙΚΑ
- ζύμη για γλυκιά τάρτα
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 1/4 κτγ αλάτι
- 1/2 κτγ κανέλα, τριμμένη καλής ποιότητας
- 100 γρ.σταφίδες
- 30 γρ.κονιάκ
- 15 γρ. χυμό λεμόνι
- 30 γρ. βούτυρο
- 700 γρ. μήλα κόκκινα ή golden, κομμένα σε χοντρά καρέ
- 1 αβγό, χτυπημένο, για την επάλειψη της ζύμης
- βούτυρο, για τη φόρμα
Δείτε εκτέλεση και tips στο kitchenvillage.gr