Κοροναϊός: Ο εμπνευστής του RIVER PARTY Δημήτρης Κουτσομύτης, από τη Νορβηγία στέλνει το δικό του μήνυμα (βίντεο)

Σήμερα το κανάλι sentranews ταξιδεύει στην Σκανδιναβία, όπου και θα συνομιλήσουμε με τον Δημήτρη Κουτσομύτη, ο οποίος εργάζεται και κατοικεί εκεί τα τελευταία 24χρόνια!
O Δημήτρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά και κατάγεται από το Νεστόριο, ενώ για όσους δεν γνωρίζουν είναι ο πρωτεργάτης και ο εμπνευστής της ιδέας του RIVER PARTY, όταν το 1978 μαζί με άλλους φίλους του από το Νεστόριο, ξεκίνησαν δειλά-δειλά τον θεσμό, ο οποίος με τα χρόνια οργανώθηκε περισσότερο, δημιουργώντας τον θεσμό των River Party που μιμήθηκαν σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας έκτοτε.Από μικρή ηλικία είχε μεγάλη αγάπη για την μουσική, ενώ επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε στην Καστοριά με bar, διαφημιστικό γραφείο και φωτογραφία.
Σε ηλικία 33 χρονών, μετανάστευσε δοκιμαστικά για τρεις μήνες στην Νορβηγία, προκειμένου να ασχοληθεί με την γούνα, αλλά οι τρεις μήνες έγιναν 24 χρόνια!!! Τα επόμενα χρόνια εγκατέλειψε την γούνα και ασχολήθηκε με περιοδικά, φωτογραφία. Όλα αυτά τα χρόνια κατοικεί και εργάζεται στην πρωτεύουσα το Όσλο των 670,000 κατοίκων.
Όσον αφορά για Ελληνική ομογένεια στην Νορβηγία αυτή όπως είπε είναι ελάχιστη, καθώς επίσης και οι Καστοριανοί, τονίζοντας ότι η Νορβηγία δεν είναι η χώρα που να προσφέρεται για εργασία, σε όποιον θα ήθελε να επιχειρήσει να μεταναστεύσει, μιας και το κόστος ζωής γενικά είναι ιδιαίτερα υψηλό. Όσο για την κουλτούρα και την νοοτροπία των Νορβηγών, υποστήριξε, ότι απέχει κατά πολύ από την Ελληνική και ο ίδιος προσαρμόστηκε στα δεδομένα αυτής της χώρας, μη έχοντας άλλη επιλογή, αφού είχε πάρε την απόφαση ότι θα μείνει μόνιμα.
Αναφέρθηκε για την κατάσταση με την πανδημία που επικράτησε όλο αυτό το διάστημα στην Νορβηγία και συγκεκριμένα στην περιοχή που κατοικεί στο Όσλο, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πήρε σχετικά χαλαρά μέτρα σε σύγκριση με άλλες χώρες, υποστηρίζοντας ότι εκεί οι πολίτες έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στην εκάστοτε Κυβέρνηση.
Όσο για τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων αλλά και των εργαζομένων που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού, είπε ότι η Κυβέρνηση θα δώσε ικανοποιητικές αποζημιώσεις, μιας και είναι αυτόνομη και ισχυρά οικονομική χώρα, με βασική πηγή εσόδων εκ. ευρώ από τον τεράστιο ορυκτό πλούτο, το πετρέλαιο που παράγει.
Ωστόσο, το μυαλό και αγωνία του είναι στην πατρίδα του την Ελλάδα, την Καστοριά, στην οποία γεννήθηκε, μεγάλωσε και  δραστηροποιήθηκε επαγγελματικά, έχει συγγενείς, πολλούς φίλους-φίλες, και φυσικά ποτέ δεν ξεχνάει την Καστοριά, κάτι άλλωστε που το αποδεικνύει, αφού σε τακτά διαστήματα την επισκέπτεται. Φυσικά, όλο αυτό το διάστημα εξέφρασε την αγωνία και ανησυχία του για τις διαστάσεις που είχε πάρει η πανδημία στην Καστοριά, στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης.
Κάθε μέρα και σε άλλη χώρα… σας ταξιδεύει το sentranews.gr
Tις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες συνεντεύξεις με Καστοριανούς που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου.