Κόσμος

Μένουμε σπίτι” και το συμμαζεύουμε όπως η Μαρί Κόντο (βίντεο)

Καλώντας τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού κατά την επικείμενη εορταστική περίοδο της Χρυσής Εβδομάδας στην Ιαπωνία, η κυβερνήτις του Τόκιο Γιουρίκο Κόικε τους πρότεινε όσο είναι κλεισμένοι μέσα να παρακολουθούν τα βίντεο της Γιαπωνέζας γκουρού του συγυρίσματος Μαρί Κόντο.

Η Κόικε, που της έχουν δοθεί έκτακτες εξουσίες και αρμοδιότητες, έχει ζητήσει από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους για 12 ημέρες, ξεκινώντας από αυτό το Σάββατο 25 Απριλίου 2020.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για επτά επαρχίες συμπεριλαμβανομένου του Τόκιο και της Οσάκα, το οποίο έδωσε στους κυβερνήτες των περιοχών αυτών την εξουσία να ζητήσουν από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και από τις επιχειρήσεις να κλείσουν. Δεν προβλέπονται, ωστόσο, κυρώσεις ή πρόστιμα στην περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις εκκλήσεις αυτές.

Το Τόκιο είναι αυτό που έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα λόγω του κορωνοϊού στην Ιαπωνία, με το δίκτυο NHK να καταγράφει 134 νέα κρούσματα την Πέμπτη 23 Απριλίου 2020, ανεβάζοντας το σύνολο στα 3.573.

https://youtu.be/2mbKaaHXbM4

Συγύρισμα εν μέσω κορωνοϊού: Κάντο όπως η Μαρί Κόντο

Η Κόικε βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εκστρατείας υπέρ της κοινωνικής αποστασιοποίησης στην πρωτεύουσα, και για όσους παραμένουν σπίτι τους την επικείμενη εορταστική περίοδο, οι αρχές έχουν δημιουργήσει μια ιστοσελίδα όπου μπορούν να ανεβάζουν βίντεο με διασημότητες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Θα υπάρξουν κάποιοι που θα σκεφθούν “ΟΚ, ας συμμαζέψουμε”» δήλωσε η Κόικε, προσθέτοντας ότι η KonMari, γνωστή ως Μαρί Κόντο, «θα δίνει συμβουλές για συγύρισμα» μέσω βίντεο.

Η κυβερνήτις συμβούλευσε, επίσης, τον κόσμο να μην επισκεφθεί τουριστικά αξιοθέατα στην πρωτεύουσα, ενώ είπε ότι οι επισκέψεις στα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να περιορίζονται σε μία ανά τρεις ημέρες.

ΑΠΕ

Back to top button