ΚαστοριάΚοζάνητελευταίες ειδήσεις

Σημαντική μείωση του ρυθμού μετάδοσης του κοροναϊού σε Κοζάνη και Καστοριά

Λιγότερα κρούσματα, ενώ μειώνεται ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΑΧΕΠΑ, «Παπανικολάου» 

Ατονεί ο ρυθμός μετάδοσης του νέου κορωνοϊού στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, καθώς ακόμη και σε περιοχές όπου ισχύουν ακόμη αυστηρότερα μέτρα στην κυκλοφορία των κατοίκων τους τα νοσοκομεία έχουν αποφορτιστεί από κρούσματα και ύποπτα κρούσματα.

Προβληματισμός υπάρχει στην Ξάνθη, όπου πολίτες ζητούν από τον δήμο να υπάρχει αναλυτική ενημέρωση για το πού βρίσκεται η περιοχή τους σε σχέση με τη διασπορά του ιού και για ποιο λόγο ισχύουν επαυξημένα μέτρα στην κυκλοφορία εντός της πόλης τους.

Βελτιωμένη η κατάσταση στο ΑΧΕΠΑ

Η εικόνα που εμφανίζει το ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, το νοσοκομείο αναφοράς που δέχθηκε την ασθενή «μηδέν» με Covid-19, δεν έχει καμία σχέση με εκείνη προ 20 ημερών. Ενδεικτικό είναι ότι μία από τις δύο κλινικές που χρησιμοποιήθηκαν για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό έχει αδειάσει και διατέθηκε για να καλύψει άλλες ανάγκες του νοσοκομείου.

Στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 6 ασθενείς, όταν πριν από λίγο καιρό έφθασαν μέχρι και τους 16, ενώ σε θαλάμους αρνητικής πίεσης και σε απλούς θαλάμους νοσηλεύονται 12 άτομα, όταν πριν από λίγο καιρό ξεπερνούσαν τα 50.

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου πλέον χρησιμοποιείται μόνο η Α’ ΜΕΘ για περιστατικά Covid-19. Εκεί βρίσκονται συνολικά 7 ασθενείς, εκ των οποίων οι 3 νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, όταν πριν περίπου 15 ημέρες σε δύο ΜΕΘ του νοσηλεύονταν 9 ασθενείς και άλλοι 12 σε θαλάμους.

Μειώνονται τα κρούσματα

Στη Δυτική Μακεδονία, που χτυπήθηκε ιδιαίτερα από την πανδημία, η κατάσταση φαίνεται να είναι πλέον απόλυτα ελεγχόμενη.

Στο νοσοκομείο της Καστοριάς, που θρήνησε το πρώτο θύμα στην περιοχή και εργαζόμενοί του είναι στη λίστα των κρουσμάτων, η κατάσταση πλέον έχει ομαλοποιηθεί, αφού πλέον νοσηλεύονται σε θαλάμους του μόλις 11 άτομα, εκ των οποίων τα 5 θεωρούνται ύποπτα κρούσματα και τα αποτελέσματα των πρώτων τεστ για τους άλλους 6 ασθενείς ήταν αρνητικά, αλλά παραμένουν για προληπτικούς λόγους για νοσηλεία.

Στο νοσοκομείο της Κοζάνης από τα 17 άτομα που νοσηλεύονται μόνο για τα 5 έχει επιβεβαιωθεί ότι πάσχουν από Covid-19, τα 8 βρέθηκαν αρνητικά και περιμένουν το εξιτήριο και 4 είναι ακόμη στην γκρίζα ζώνη των «ύποπτων» κρουσμάτων.

Στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, που είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τον νέο κορωνοϊό, νοσηλεύονται 13 ασθενείς, εμφανώς μειωμένοι, καθώς στην κορύφωση της μετάδοσης στην περιοχή έφθαναν τους 20. Δύο είναι διασωληνωμένοι, ενώ 4 περίμεναν χθες τα αποτελέσματα των τεστ.

Περισσότερα στο avgi.gr

 

 

 

Back to top button