Καστοριά

Κίμων Μηταλίδης: “Η πρώτη νίκη της Καστοριας – Μπορούμε δειλά να χαμογελάμε…”

“Το στοίχημα είναι τώρα όλες αυτές τις εβδομάδες του εγκλεισμού να μην τις ξεχάσουμε

Η Καστοριά η πιο ασφαλής πόλη στην Ελλάδα αναφορικά με τον κορονοϊό.
Όπως λέγαμε η Καστοριά μπήκε 2, τουλάχιστον, βδομάδες νωρίτερα στη δίνη της πανδημίας πληρώνοντας παράλληλα κι ένα βαρύ τίμημα, ακριβώς επειδή προηγούνταν της υπόλοιπης Ελλάδας και υπήρχε μια σχετική χαλαρότητα στα μέτρα.
Στη συνέχεια όμως, οι Καστοριανοί επειδήξαμε απαράμιλλη πειθαρχία, κλείστηκαμε βδομάδες στα σπίτια μας, σταματήσαμε επί της ουσίας κάθε κοινωνική και επαγγελματική μας δραστηριότητα, απομονώθηκαμε και υπομείνανε καρτερικα τον εγκλεισμό. Ειδικά οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας της Μεσοποταμίας έδειξαν Ολύμπια ψυχραιμία και αποτελει παράδειγμα για ολους η στωικότητα με την οποία αντιμετώπισα την 24ήμερη αυστηρή καραντίνα.
Στις 27/4 λήγουν, όπως όλα δείχνουν, και τα αυστηρά μέτρα για όλη την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.
Η πρώτη νίκη της Καστοριας είναι ότι είναι ο πρώτος νόμος στην Ελλάδα που φαίνεται να νικά τον Κορονοϊό, όντας 11 24ωρα χωρίς νέο κρούσμα καιβεδώ και μέρες χωρίς κανέναν διασωλημενο.
Μπορούμε δειλά να χαμογελάμε. Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά ότι στο Νοσοκομείο Καστοριάς νοσηλεύεται μόνο 1 θετικό κρούσμα τότε μιλάμε για πραγματικό άθλο. Σε λίγες μέρες το Νοσοκομείο θα είναι “καθαρό” και οι δικοί μας ήρωες θα μπορούν να ξεκουραστούν έχοντας επιτελέσει τι καθήκον τους πέρα και πάνω από τις δυνάμεις τους.
Το στοίχημα είναι τώρα όλες αυτές τις εβδομάδες του εγκλεισμού να μην τις ξεχάσουμε, να στηρίξουμε την επόμενη μέρα όλοι μας την Καστοριά μας, να στραφούμε στους επαγγελματίες και τα προϊόντα της περιοχής μας.
Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να κερδίσουμε και το στοίχημα της ανόρθωσης της τοπικής Οικονομίας, με πράξεις και όχι με ευχολόγια και κυρίως χωρίς ανούσιους διαπληκτισμούς επειδή δεν μας αρέσει η άποψη του διπλανού μας.

 

 

 

 

Back to top button