Καστοριά

Ολοκληρώθηκε η εξόρμηση αγάπης των Καστοριέων της Νέας Υόρκης (ρεπορτάζ – φωτογραφίες)

Ολοκληρώθηκε  η εξόρμηση αγάπης του Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια», του ομογενειακού εστιατορίου «Buccaneer Diner» και προσωπικά του συνιδιοκτήτη του Δημητρίου Τσίρκου.

Του Δημήτρη Τσάκα

Ο Δημήτριος Τσίρκος, ο Αναστάσιος Καραγκούνης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Καστοριέων, η γραμματέας Ζωή Τζίκα και ο Νίκος Παπακώστας παρέδωσαν στους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος του Φλάσινγκ τα γεύματα που προετοίμασαν με πολύ αγάπη ο Δημήτριος Τσίρκος με τους συνεργάτες και βίωσαν μοναδικές στιγμές.

Στιγμές χαράς και συγκίνησης διότι βρέθηκαν ανάμεσα στους πραγματικούς ήρωες της πανδημίας του κορωνοϊού, οι οποίοι εργάζονται με αυταπάρνηση θέτοντας συχνά σε κίνδυνο την ίδια την ζωή τους για να προστατεύσουν την ζωή και τις περιουσίες των κατοίκων και συνάμα να επιβάλλουν όπου και όποτε χρειάζεται την τάξη και την ασφάλεια.

To όχημα του Εστιατορίου Buccaneer Diner στο Πνευματικό Κέντρο των Κατοριέων στη Νέα Υόρκη

Η Αστυνομικοί προέτρεψαν τους ομογενείς να τηρήσουν με ευλάβεια τους περιορισμούς που έχουν επιβάλλει οι αρχές για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης της πανδημίας.

Ο Αναστάσιος Καραγκούνης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σύλλογο στους δύο τελευταίους σταθμούς της Εξόρμησης Αγάπης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι έζησαν μοναδικές στιγμές, διότι είδαν την λάμψη των ματιών και την χαρά των πραγματικών ηρώων της εποχής μας.

«Την μεγαλύτερη χαρά την απολαμβάνει ο δωρητής και ο ευεργέτης, αφ’ ενός μεν διότι αισθάνεται την ικανοποίηση που προσφέρει η εκπλήρωση του χρέους, αφ’ ετέρου δε διότι αποδέχεται την ευγνωμοσύνη των ευεργετημένων. Το λεξιλόγιό μου είναι πολύ φτωχό να εκφράσει την συγκίνηση και την χαρά που αισθανθήκαμε όταν γίναμε ένα με τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς», επεσήμανε ο κ. Καραγκούνης.

Ερωτηθείς για τα περαιτέρω βήματα επεσήμανε ότι θα ενημερώσουν το συμβούλιο κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που θα συγκαλέσουν το βράδυ και θα εξετάσουν τον ενδεχόμενο υλοποίησης νέων ιδεών που ανέκυψαν από την Εξόρμηση Αγάπης.

Η Ζωή Τζίκα και ο Νίκος Παπακώστας και οι Αστυνομικοί κατά την διάρκεια της παράδοσης των γευμάτων.

Buccaneer Diner

Ο Δημήτριος Τσίρκος, ο οποίος είναι πρόεδρος του Συλλόγου Κατερινιωτών της Νέας Υόρκης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση της Εξόρμησης Αγάπης και για την άψογη συνεργασία  με τον Σύλλογο Καστοριέων.

«Βιώσαμε μοναδικές στιγμές τόσο εμείς, όσο και οι Αστυνομικοί και οι Πυροσβέστες διότι μας δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη για ό,τι κάνουν και συνάμα να τους υπενθυμίσουμε ότι η συνεργασία των οργανωμένων φορέων και των ίδιων των πολιτών με τα όργανα της τάξης έχει ευεργετικές επιπτώσεις τόσο στο έργο τους, όσο και στην ασφάλεια και στην τάξη», επεσήμανε, υπενθυμίζοντας ότι η περίοδος που διανύουμε είναι μια από τις πιο τραγικές και συνάμα από τις πιο ηρωικές.

«Η πανδημία έδωσε το έναυσμα στους ομογενείς να εκφράσουν την φιλαλληλία και την ευσπλαχνία και να βοηθήσουν ο κάθε ένας με τον δικό του τρόπο. Τα εστιατόρια και γενικότερα ο κλάδος της εστίασης επλήγησαν από τον κορωνοϊό. Τα περισσότερα εστιατόρια έχουν κλείσει, ενώ εκείνα που παρέμειναν ανοικτά υπολειτουργούν», επεσήμανε ο κ. Τσίρκος.

Το ομογενειακό εστιατόριο Buccaneer Diner στην συμβολή της 94ης Οδού και της Λεωφόρου της Αστόριας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Συλλόγου.

Το εστιατόριο «Buccaneer Diner» βρίσκεται στην συμβολή της 94ης Οδού και της Λεωφόρου της Αστόριας στο East Elmhurst  του Κουίνς, σε απόσταση αναπνοής από το Αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια και αποτελούσε προορισμό και χώρο συνάντησης για τους ομογενείς και όχι μόνο.

Ο κ. Τσίρκος επεσήμανε ότι αποφάσισαν να διατηρήσουν ανοικτό το εστιατόριο ασχολούμενοι μόνο με την παροχή πακέτων και την κατ’ οίκον διανομή αφ’ ενός μεν για να παράσχουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να απολαύσουν τα εύγευστα και υγιεινά γεύματα και δείπνα, αφ’ ετέρου δε να παράσχουν τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να μην απωλέσουν την εργασία τους και στις οικογένειές τους να περάσουν όσο πιο ανώδυνα αυτή την δύσκολη περίοδο.

«Αυτή την περίοδο η κερδοφορία της επιχείρησης έχει μηδενιστεί.  Ευελπιστούμε ότι δεν θα αργήσει η μέρα που θα επανέλθει η ζωή στους κανονικούς της ρυθμούς και θα βρεθούμε και πάλι μαζί με τους πελάτες και τους φίλους να απολαύσουμε τα εδέσματα απαλλαγμένη από τον πανικό και τον φόβο του κορωνοϊού», κατέληξε ο κ. Τσίρκος.

 

Back to top button