Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και μανιτάρια (φωτογραφίες)

Πάνε ένα δύο χρόνια που έχω αρχίσει να πειραματίζομαι με τη μαγειρική. Είναι που πιστεύω πως οι ορίζοντες πρέπει να διευρύνονται, πως οι γνώσεις, σε πολλές περιπτώσεις (εκτός από το έμφυτο ταλέντο) αποκτώνται εμπειρικά. Λέω λοιπόν να σας δώσω μια καταπληκτική συνταγή για μακαρόνια. Την διάβασα τυχαία κάπου στο διαδίκτυο και από τότε δεν την αλλάζουμε με τίποτα!
Υλικά:
• 1 πακέτο μακαρόνια (κάθε είδους). Εγώ για έναν περίεργο λόγο (παραξενιές είναι αυτές), τρώω μόνο μακαρόνια ΑΒΕΖ
• 1/4 μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα (σε κομμάτια). Εγώ προτιμώ portobello, όχι για κανέναν ιδιαίτερο λόγο, είναι τα πρώτα που επέλεξα και δέσανε πολύ καλά με τη συνταγή (Δεν τα άλλαξα ποτέ).
• 300 γρ. πολτό ντομάτας
• 1 μεγάλο ή 2 μικρά κρεμμύδια σε ροδέλες
• 3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
• 1 /2 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 πρέζα ζάχαρη
• 2 κ.σ. ρίγανη
• 1 πιπεριά πράσινη χοντροκομμένη
• 1 ποτήρι του κρασιού ρετσίνα
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια όπως συνήθως.

Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι, λίγο να κάψει. Ρίχνουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο, την πιπεριά και το κρεμμύδι μέχρι να σοταριστούν.

Προσθέτουμε τη ρετσίνα και σε 5΄ χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου αλλά 5΄

Ρίχνουμε τον πολτό ντομάτας και αφήνουμε να βράσει για αλλά 15΄. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη, υπολογίζουμε μόνοι μας τη δοσολογία (όπως αρέσει στον καθένα) μέχρι να δέσει η σάλτα μας.

Τέλος, ή βάζουμε χωριστά τη σάλτα πάνω από κάθε μερίδα μακαρόνια (εμείς αυτό κάνουμε), ή την περιχύνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.


Τώρα, εγώ σ’ αυτή την συνταγή βάζω τα διπλάσια υλικά (εκτός από το σκόρδο που το αφήνω ως έχει), για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση και για να φαγωθεί ότι περισσεύει, αν περισσέψει, την επόμενη μέρα.


Δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε! Εγγυημένη επιτυχία. Η αλήθεια είναι πως στην μαγειρική υπάρχει και κάτι άλλο που μου αρέσει πολύ: Η καλή παρέα!
Στάθης Μασκαλίδης

 

 

 

 

Back to top button