Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Ο Γ. Κασαπίδης για τον στιγματισμό της Καστοριάς από τον κοροναϊό

Στην ανάληψη στοχευμένων δράσεων για να εξαλειφθεί το στίγμα που έχει σκιάσει την εικόνα της Καστοριάς και της Δυτικής Μακεδονίας από τον κορωνοιό, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Καστοριανής Εστίας κατά τη διαδικτυακή συνέντευξη τύπου.
Ερώτηση
Κύριε Κασαπίδη χρόνια πολλά!
Η καραντίνα στη Μεσοποταμία έληξε…
Ο κοροναϊός όπως όλα δείχνουν υποχωρεί και αποχωρεί…
Όμως στο στίγμα για την Καστοριά παραμένει προς το παρόν ανεξίτηλο και θα τη συνοδεύει για καιρό ακόμα, πλήττοντας κυρίως την τουριστική εικόνα της πόλης.
Τι μέτρα σκέφτεστε να πάρετε για να ανατραπεί αυτή η εικόνα και να επανέλθει στην προηγούμενη κατάστασή της;
Απάντηση
Όντως έχει γίνει το πρώτο θέμα στα μέσα ενημέρωσης της χώρας η Δυτική Μακεδονία με ιδιαίτερη έμφαση στην Καστοριά λόγω των αυξημένων κρουσμάτων και θανάτων συμπολιτών μας από τον κορωνοιό.
Ο έκτακτος σχεδιασμός που υπάρχει αυτή τη στιγμή από την Περιφερειακή αρχή σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία είναι,  να ενδυναμώσουμε περαιτέρω την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Δυτικής Μακεδονίας όχι μόνο στον τουρισμό αλλά και σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, πολιτισμικής  και οικονομικής δραστηριότητας ώστε σταδιακά να αποκατασταθεί αυτή η εικόνα που αδικεί την περιφέρεια μας.
Εδώ στην περιφέρεια ήδη επεξεργαζόμαστε σε συνεργασία με τους αντίστοιχους αντιπεριφερειάρχες μία δέσμη μέτρων και προτάσεων στους τομείς της υγείας, της ανάπτυξης και του τουρισμού όπου θα ξεκινήσουν σύντομα να στήνονται οι σχετικές δομές.
Από την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν στοχευμένες δράσεις και θα συζητηθούν διεξοδικά τέτοιου είδους παρεμβάσεις που αφορούν όχι μόνο στη διαχείριση αυτής της εικόνας που έχει δημιουργηθεί ως πρόβλημα αλλά και στην ανάδειξη των πλεονεκτημάτων σε τομείς όπως είναι η υγεία, η εκπαίδευση, ο τουρισμός, η παραγωγή, η μεταποίηση κλπ.

kastorianiestia.gr

 

 

Back to top button