Διαμαρτυρία της “Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών” στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς (φωτο)


Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (οι εκπαιδευτικοί που στηρίζουν το ΠΑΜΕ), πραγματοποίησε, σήμερα Τρίτη 28/4/2020 στις 11:00 πμ, συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης της Α’ βάθμιας και της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς.
Εξέφρασε τη διαφωνία της με το Πολυνομοσχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση της ΝΔ στις 22/4, εν μέσω της πανδημίας. Θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός να προσπαθεί η κυβέρνηση να αξιοποιήσει τον εγκλεισμό γονιών, εκπαιδευτικών, μαθητών για να περάσει “εύκολα” τα αντιλαϊκά της σχέδια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας έδωσαν στις 22/4 στη δημοσιότητα το περιβόητο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία (τράπεζα θεμάτων, βάση 10, αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση κ.α.) με πρόθεση να το ψηφίσουν αυτήν την εβδομάδα.
Πρόκειται για μια κίνηση απαράδεκτη και εχθρική απέναντι στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που δίνουν την μάχη για τη στήριξη των μαθητών κάτω από όλες τις συνθήκες, στους γονείς και στους μαθητές. Αξιοποιούν αυτές οι συνθήκες, της πανδημίας και του περιορισμού της κυκλοφορίας, ως ευκαιρία για να υλοποιήσουν, σαν τον κλέφτη, τα σχέδιά τους. Είναι απαράδεκτο σε μια περίοδο που πρακτικά είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις και μαζικές κινητοποιήσεις τόσο από εκπαιδευτικούς όσο και από μαθητές και γονείς, η κυβέρνηση να φέρνει ένα τέτοιο νομοσχέδιο για την Παιδεία.
Δε θα το επιτρέψουμε!
Οι σχεδιασμοί και η τακτική της κυβέρνησης πρέπει να καταδικαστούν απ’ όλη την κοινωνία!
Το συνδικαλιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι και οι διεκδικήσεις μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα. Δεν πρόκειται να μας φιμώσουν!
Δίνουμε άμεση και αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας!
Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας συμμετέχουμε με ολιγομελή αντιπροσωπεία στην Παράσταση Διαμαρτυρίας, την Τρίτη 28 Απριλίου στις 11:00πμ στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς.
Μένουμε δυνατοί και όχι σιωπηλοί. Μέσα από τα σωματεία μας παλεύουμε για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα!
28/4/2020