Καστοριά

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Καστοριάς για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Είναι δεδομένο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία καινούρια εκπαιδευτική πραγματικότητα, λόγω κορωνοϊού, κι ο μόνος τρόπος συνέχισης του λειτουργήματός μας μέχρι να επανέλθουμε στο φυσικό μας χώρο, είναι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ήδη όλοι κι όλες, πολύ γρήγορα ανταποκριθήκαμε κι επικοινωνούμε με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας ασύγχρονα αλλά και σύγχρονα.

Oι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα επιλογής, της πιο πρόσφορης σε αυτούς μεθόδου, για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, η οποία είναι ένα εργαλείο για να διατηρήσουν οι μαθητές/τριες μας την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία στις έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, χωρίς, όμως, σε καμιά περίπτωση, να αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση.

Η πρόταση του υπουργείου για τη σύγχρονη μορφή εκπαίδευσης, δεν είναι υποχρεωτική και δεσμευτική, μέσω της πλατφόρμας της Cisco webex, μας δίνει τη δυνατότητα να αποκαταστήσουμε στο μέτρο του δυνατού την επικοινωνία μας με τα παιδιά αλλά και ανάμεσά τους σε πιο ζωντανή μορφή. Αναφορικά με το ενδεικτικό πρόγραμμα που προτείνεται να δημιουργηθεί πρέπει να είναι ευέλικτο και ο κάθε εκπαιδευτικός που επιθυμεί να εφαρμόσει τη σύγχρονη εκπαίδευση μπορεί να διαμορφώσει το δικό του πρόγραμμα με τα παιδιά, κατόπιν συνεννόησης μαζί τους και αναλογιζόμενος τις ανάγκες του ίδιου και των μαθητών του.

Το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι: «Η επιλογή της πλατφόρμας που θα αξιοποιηθεί έγκειται στη διακριτική ευχέρεια του/της κάθε εκπαιδευτικού…»,

 «Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δομήσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σύμφωνα με την κρίση τους και τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών/τριών.

   Σε σχέση, με την επιλογή της μεθόδου της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ότι «Η διαδικασία υλοποιείται από κάθε εκπαιδευτικό είτε με σύγχρονες, είτε με ασύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, είτε συνδυαστικά». 

Η κάθε προσπάθεια πρέπει να αναγνωρίζεται γιατί αποτελεί κατάθεση ψυχής. Από την αρχή αυτού του αόρατου ¨πολέμου¨ φάνηκε το μεράκι και η προσπάθεια όλων των εκπαιδευτικών.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                                       Η Γραμματέας

Βόλτση Αγγελική                                                                 Κώστα Θάλεια

 

 

Back to top button