Καστοριά

Έχουμε δρόμο μπροστά μας… (του Βασίλη Λ. Κωνσταντίνου)

Έχω πειστεί ότι για μερικούς (λίγους αλλά υπαρκτούς), η εμπαθής, στοχευμένη, κακοπροαίρετη κριτική γίνεται στον Τσιόδρα και στην ομάδα του και όχι μόνο, γίνεται γιατί ήθελαν ….καμιόνια με νεκρούς, για να διαλυθούμε και να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Κατά το : “Ο λύκος την αντάρα χαίρετε”.
Υπάρχουν όμως επαγγέλματα ,ταβέρνες, μπαρ, γυμναστήρια, μαγαζιά εμπορικά..που έχουν απόλυτο δίκιο γιατί χτυπήθηκαν στην κρίση. Μερικοί από τον “πόνο” παρασέρνονται και αυτοί από την προπαγάνδα και παίζουν το παιχνίδι τους. Έχουν σε όλα δίκιο εκτός από ένα. Δεν μπορεί όλος ο κόσμος μα όλος κυριολεκτικά να θέλει να διαλυθεί το σύστημα! Δεν έκλεισαν μόνο στην Ελλάδα και δεν ξεπεράστηκε η κρίση.
Όσο για τις μάσκες και το είπε ξείπε ο Τσιόδρας, ε αφού μερικοί μαθαίνουν αγγλικά 10 χρόνια και μένουν στο ” “Μήτσο close the porta” δεν ανοίγουν ένα έγκυρο μέσο μια εφημερίδα να δουν τι γίνεται και αν ομονοούν για χρήση της μάσκας, τότε τι να πω εγώ ; Κάθε μέρα γίνονται έρευνες, μελέτες, εκατομμύρια από κράτη και δωρεές διατέθηκαν σε Πανεπιστήμια και ερευνητικές ομάδες. Μελετούν την δομή, μορφή, επίδραση ,αντίδραση του κορονοϊού ,κάνουν πειράματα σε ποντίκια και ανθρώπους, μελετούν συμπεριφορά των ανθρώπων, πως συμπεριφέρονται με μάσκα και πως χωρίς κλπ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ αποτελέσματα. Τα οποία στηρίζονται στην στατιστική. Στους αριθμούς. που λένε ότι π.χ. αυτό είχε 40% επιτυχία ,το άλλο 70%. Αφήνουμε λοιπόν το 40% και πάμε στο 70%. Το οποίο όμως δεν είναι 100% γιατί απλά δεν βρέθηκε το φάρμακο. Το εμβόλιο.
Επομένως θα έχουμε πολλές αλλαγές στο μέλλον. Η επίκληση του τι έλεγε χθες και του είπε σήμερα έχει μια απλή απάντηση. Γιατί άλλαξαν τα δεδομένα!
Τα πήγαμε καλά σαν λαός. Το λένε όλοι. Μου τηλεφώνησαν Έλληνες από το εξωτερικό και μου εξέφρασαν την χαρά και την …απορία τους για το πόσο καλά τα πήγαμε! Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Χρειαζόμαστε καλή πρόθεση ,διάλογο, εμπιστοσύνη στους ειδικούς. Δεν χρειαζόμαστε αντίδραση για την αντίδραση. Δεν χρειαζόμαστε το «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων». Αφού εμείς «καήκαμε» ας καούν όλοι!
Και τέλος .Δεν είναι υπόθεση επιτυχίας ή μη του Τσιόδρα, Χαρδαλιά κυβέρνησης. Είναι υπόθεση ζωής. Της ζωής μας!

 

 

 

8 Comments

  1. Έγκυρα ξένα μέσα περιγράφουν την εικόνα των κρουσμάτων στην Ελλάδα ως εντελώς πλασματική από την στιγμή που δεν γίνονται μαζικά τεστ, ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και θέσπιση καραντίνας των επαφών τους. Στην πραγματικότητα, αναφέρουν, τα κρούσματα είναι πολλαπλάσια των ανακοινωθέντων και το αμέσως επόμενο διάστημα με την χαλάρωση των μέτρων αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα ο επίσημος αριθμός. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι το άνοιγμα των σχολείων λειτουργεί ως μια προσπάθεια για την πολυσυζητημένη “ανοσία της αγέλης” στο διάστημα που ο ιός ενδεχομένως θα είναι αποδυναμωμένος βάση κάποιων εικασιών για την εξέλιξή του.

    Τι άλλαξε στα δεδομένα και τα παιδιά από εκεί που μας έλεγαν ότι είναι βασικοί φορείς μετάδοσης του ιού τώρα αυτό δεν ισχύει; Τίποτα απολύτως, άρα η έξοδος από την καραντίνα αποτελεί πολιτική σκοπιμότητα για να μετριαστούν οι συνέπειες στην οικονομία και ας μην αναφέρουμε καλύτερα την σωρεία περιπτώσεων κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος εν μέσω πανδημίας και την ανύπαρκτη στήριξη του Ε.Σ.Υ..

    Το πόσο καλά τα πήγαμε σας λαός το ξέρουμε όλοι μας, το πόσο καλά τα πήγε όμως το κράτος ρωτήστε να σας πει ο σύζυγος και τα παιδιά της αδικοχαμένης κοπέλας όπως και άλλων συνανθρώπων μας που αφέθηκαν στην μοίρα τους. Αυτή η ευθύνη δεν είναι ατομική όλων μας, ανήκει σε εκείνους που κατέστρεψαν το Ε.Σ.Υ. όλα αυτά τα χρόνια με τις πολιτικές τους επιλογές καθώς και εκείνων που τους ανέδειξαν στην εξουσία.

    1. Αγαπητέ Σκόιλ Ελικίκου, εσύ μιλάς με επιχειρήματα ενώ ο εν λόγω κύριος με κομματικές παρωπίδες.
      Τα γερμανικά ΜΜΕ, πέρα από τα πλασματικά κρούσματα, μιλάνε και για μη αποτυπωμένους θανάτους αφού καταγράφονται μόνο αυτοί που συμβαίνουν στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

  2. Σου άξιζε να ζεις στην Ισπανία του Ιγκλέσιας με τις 25 χιλιάδες νεκρούς , κι όχι στην Ελλάδα με τους νεκρούς λίγους πάρα πάνω απ’ ότι στο Μάτι Αττικής .

    Ευτυχώς , ευτυχέστατα , για καλή τους τύχη , οι πολίτες αυτής της χώρας , δηλαδή η πλειοψηφία αυτής της χώρας , την οποία εσύ σαν καλός……δημοκράτης γράφεις στα παλιά σου τα παπούτσια , ανέδειξε τη σημερινή κυβέρνηση , η οποία κράτησε όρθια τη χώρα και στον Έβρο , αλλά και στην παγκόσμια επιδημία .

    1. Διαλέξτε επιτέλους, είναι τελικά θέμα τύχης ή πολιτικής πρωτοβουλίας του νέου “εθναρχη” που ενθρονίστηκε με το αζημίωτο στα ΜΜΕ; Αν είναι το πρώτο τότε να πούμε πως είμαστε τυχεροί που η πανδημία ξέσπασε, όπως και για την λοιπή ανατολική Ευρώπη, πριν την τουριστική περίοδο γιατί αν συνέβαινε το αντίθετο τότε τα καμιόνια των φορτηγών θα ήταν και εγχώρια. Και φυσικά σε μια τέτοια περίπτωση να βλέπαμε πως θα διαχειρίζονταν ακόμα και η απόρριψη των πτωμάτων από τους πολέμιους της καύσης των νεκρών εδώ και δεκαετίες. Αν είναι το δεύτερο τότε πραγματικά περιμένω να ακούσω τι ακριβώς έκανε αυτή η κυβέρνηση και ο νέος “εθνάρχης” για την καταπολέμηση της πανδημίας. Γιατί για το Ε.Σ.Υ. δεν έκανε απολύτως τίποτα και το μέτρο της καραντίνας και των λουκέτων δεν ήρθε γρήγορα όπως ψευδώς μεταδίδεται αλλά ακολούθησαν αρκετοί θάνατοι και μια άνευ προηγουμένου καθυστέρηση όπως στην περίπτωση των εκκλησιών.

      Όσον αφορά την σύνδεση με τον Έβρο και την Ορμπανική διαχείριση του μεταναστευτικού πρέπει να σας ενημερώσω για την πολλαπλή καταδίκη της Ελλάδας για τις κινήσεις αυτές από τον ΟΗΕ σχετικά με την καταπάτηση δικαιωμάτων ασύλου προσφύγων και μεταναστών. Αλλά ξέρω ότι αυτά δεν σας αγγίζουν οπότε καλύτερα να σας θυμίσω τα συγχαρίκια στην Βόρεια Μακεδονία προ ολίγων εβδομάδων για την προσχώρηση της γείτονος στο ΝΑΤΟ και την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.. Άλλη μια τρομερή επιτυχία που οι αχάριστοι δεν αποδίδουν στους Μακεδονομάχους υπερπατριώτες.

      Ποσά όπως αυτά των 20 εκατ. € στα ΜΜΕ εν μέσω πανδημίας αναδυκνείουν κυβερνήσεις αγαπητέ. Μαζί με τις πληρωμένες δημοσκοπήσεις και πάλι εν μέσω πανδημίας. Να την χαίρεστε την Δημοκρατία σας που εμπαίζει επιστήμονες για 600€ για να πεσουν μίζες και αφήνει μισό εκατομμύριο μακροχρόνια ανέργους χωρίς καμιά βοήθεια σε τέτοιες συνθήκες επειδή δεν πάνε για ένα μήνα να δουλέψουν στα χωράφια του φίλου του τοπικού βουλευτή και κατονομάζονται οι ίδιοι ως το πρόβλημα λες και δεν ξέρουμε τι ποσοστά ανεργίας έχει η περιοχή μας τα τελευταία 10 χρόνια και ποιοί ευθύνονται για αυτό. Εγώ το ήξερα ότι μετά τους μετανάστες σειρά στο στόχαστρο θα μπουν άλλες κοινωνικές ομάδες όπως γινόταν και το ’12-’13, σειρά να θυμηθούν όσοι ξέχασαν ότι ο λύκος τρίχωμα αλλάζει, χούγια ποτέ.

      1. Σας ευχαριστώ! Ομολογώ πως δεν ήταν εύκολο αλλά τα κατάφερα και θέλω επί της ευκαιρίας που μου δίνεται να μεταφέρω το μήνυμα σε όλους τους συμπολίτες μου ότι αφού το κατάφερα εγώ τότε μπορούν και εκείνοι. Τελικά δεν ήταν κάτι το πολύ περίπλοκο αλλά ήθελε τρόπο, απλά γράφτηκα στην τοπική ΟΝΝΕΔ και μέσω αυτής είχα πρότερη ενημέρωση σχετικά με την ημερομηνία έκδοσης προκήρυξης ώστε να καταθέσω από την πρώτη στιγμή του ανοίγματος της πλατφόρμας την αίτηση μου. Η πρόσφατη τροπολογία που θέτει προκηρύξεις με διαδικασίες κατεπείγοντος και με μοναδικό κριτήριο μοριοδότησης των αύξων αριθμό των αιτήσεων όπως της τρέχουσας των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ ήταν κάτι το οποίο περίμενα για χρόνια. Ευχαριστούμε το πρωθυπουργό για την κίνηση αυτή και τις τοπικές ΟΝΝΕΔ για την έγκαιρη ενημέρωση. Χάρη σε αυτούς επιτέλους από ψωμόλυσσας μπορώ και εγώ να πουλάω μούρη ως δεξιός αντικρατιστής με μισθουλάκο από τον κρατικό κορβανά. Οι υπόλοιποι που μείναν στην απ’ έξω ας πρόσεχαν, τζάμπα κάνουμε εμείς κονε και κουμπαριές τόσα χρόνια; Χαζοί είμαστε εμείς τόσα χρόνια δηλαδή που φιλάμε όποια κατουρημένη ποδιά βρεθεί μπροστά μας για να φτάσουμε στο πολυπόθητο 800άρι που θα μας ανεβάσει στην φαντασία μας κοινωνικο-οικονομικά; Όλα κι όλα, η αξιοπρέπεια μπορεί να φαίνεται στα δύσκολα αλλά αν καταφέρεις και δεν βρεθείς ποτέ σε αυτά τι νόημα έχει να προσπαθείς να φανείς αξιοπρεπής; Ότι αρπάξει ο τέτοιος μας!

Back to top button