Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Ζήσης Τζηκαλάγιας: “Μόνο η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία θα μας σώσει”! (συνέντευξη)

Στον Kastoria Fm 9.15 και στην εκπομπή Άσπρο και Μαύρο του Γιάννη Τομόπουλου μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ για την Καστοριά κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας

kastoriafm.gr

 

6 Comments

  1. Πολιτικές πρωτοβουλίες ερεθισμού της τοπικής οικονομίας άλλων εποχών, συγκεκριμένα του ’80 και του ’90. Στρατόπεδα και ταξιαρχίες, κανένα εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων από το μετάλλευμα της ΛΑΡΚΟ το οποίο είναι περιζήτητο πλέον για την συγκεκριμένη αγορά; Μπα όχι, τι τα θέλουμε εμείς αυτά. Βαριά βιομηχανία έχουμε τα γκαρσόνια που δουλεύουν 12ωρα χωρίς ρεπό σε άθλιες συνθήκες για έξι μήνες το χρόνο στους ξενοδόχους φίλους μας. Ποιος θα κάτσει τώρα να ασχοληθεί με την ΛΑΡΚΟ και τις δυνατότητές της; Αφού δεν ανήκει σε ιδιώτη, φίλο της Ντόρας και του Κυριάκου ώστε να τον διευκολύνουμε να πλουτίσει παράγοντας μάσκες. Ας δώσουμε την βιομηχανική παραγωγή και τον πλούτο του τόπου κοψοχρονιά στους ξένους από τους οποίους παίρνουμε μίζες στα εξοπλιστικά και ας φέρουμε στον φτωχοποιημένο λαό της Καστοριάς 500 μονιμάδες να τους χειροκροτά κάθε 25η και 28η επειδή θα αφήνουν ενοίκια και καφέδες οι ίδιοι και τα λοιπά έξοδα που θα κάνουν οι στρατεύσιμοι των 8.50€/μήνα. Όλα καλά θα πάνε, αφού η κυβέρνηση έχει σχέδιο λέμε και το αόρατο χέρι της αγοράς μας χαιρετά με ανοιχτά δάχτυλα.

    1. Οι μονιμάδες που λες είναι 2500 Και φαντάζομαι να καταλαβαίνεις τη σημαντική είναι για την Καστοριά και την οικονομία του Νόμου (Εσύ Ι5 ήσουν)

      1. Αρχικά από τον αριθμό που γράφετε περί μόνιμων στελεχών μιας Ταξιαρχίας φαίνεται πόσο σχετικός είστε με τα του Στρατού αλλά τέλος πάντων θα σας κάνω την χάρη να το προσπεράσω και ας πούμε ότι είναι και 5.000.

        Έχετε άδεια διαμερίσματα προς ενοικίαση, καφετέρια/εστιατόριο ή κάποιο εμπορικό κατάστημα και προσβλέπετε σε αύξηση του τζίρου σας από τέτοια πρόχειρα σχέδια; Εκτός από τους προαναφερθέντες τομείς ο υπόλοιποι πολίτες της Καστοριάς πως ακριβώς θα ωφεληθούν; Θα δημιουργηθούν αρκετές νέες θέσεις εργασίας από την έλευση της Ταξιαρχίας; Μα φυσικά και όχι και ποσώς σας νοιάζει! Τέτοιες προτάσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνο συγκεκριμένες ομάδες πολιτών και συμφερόντων. Έτσι λειτουργούσε πάντα το ντόπιο κατεστημένο, πρόσεχε μονάχα τον οβολό του. Σας πήρε ο πόνος βλέπω που ερήμωσε η πόλη από νέους ανθρώπους και υπερασπίζεστε τέτοιου είδους προτάσεις. Να πέφτει το ενοίκιο να μπορείτε να πηγαίνετε στο supermarket και για καφέ στην παραλία, μέχρι εκεί φτάνει το όραμα για τον τόπο.
        Αυτές είναι οι πολλές καλές δουλειές; Έτσι θα φέρει την ανάπτυξη η Ν.Δ. και ο κ. Τζηκαλάγιας; Ντροπή τους και περαστικά σας.

        Υ.Γ.: Ι1 και δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από την Καστοριά σε αντίθεση με τους γαλάζιους πατριώτες που χτυπούσαν το ένα τηλέφωνο πίσω από το άλλο μέχρι να τους δώσουν την πολυπόθητη μετάθεση/απόσπαση. Μην κομπάζεις όμως επειδή ήσουν ένοπλος, σε προετοίμαζαν όχι για πόλεμο με τους Τούρκους αλλά για να προστατευτείς από τις αρκούδες έτσι που ερήμωσε ο τόπος.

  2. Με την πασοκαρα θα είχαν έρθει 5 σχολές με φοιτήτριες. Συγκεκριμένα νοσηλευτικής, νηπιαγωγών, δημοτικής εκπαίδευσης, μαιευτικής και γαλλικής φιλολογίας, να βρίσκατε όλοι νύφες και να παρτάρατε μέχρι πρωϊας στα κλάμπς.

  3. «Μετά από βαθιά μελέτη και ανάλυση εδώ και μέρες ζήτησα από τον πρωθυπουργό με ατράνταχτα επιχειρήματα, αυτό και μόνον που μπορεί αυτή την ώρα να κρατήσει ζωντανή την Καστοριά. Την μεταφορά της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας από το Κιλκίς. Σε αυτή την ρεαλιστική πρόταση σωτηρίας καλώ σε συστοίχιση όλους τους θεσμικούς παράγοντες του τόπου αλλά και όλους τους πολίτες».
    Όχι, δεν πρόκειται περί πλάκας, για κουβέντες κάποιου γραφικού ή ενός μικρού παιδιού. Τα παραπάνω υποστήριξε -με την απαιτούμενη σοβαρότητα βεβαίως βεβαίως- ο κυβερνητικός βουλευτής της Καστοριάς, με το όνομα Ζήσης Τζηκαλάγιας, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του!
    Ο απόλυτος λαϊκισμός, ο απόλυτος μικροπολιτικός λόγος, και μάλιστα σε καιρούς που η πανέμορφη Καστοριά περνά δύσκολα με την πανδημία κι έχει την αγάπη όλων των Ελλήνων.
    Κι αν είναι να πάει Καστοριά, γιατί να μην πάει Γρεβενά; Δεν την στέλνουμε για λίγο και στην Έδεσσα; Σπάρτη; Τι θα λέγατε, κύριε Ζήση, να την κάνουμε και μια βόλτα στην Πελοπόννησο. Όχι; Α, δεν θέλετε νότια, είστε πατριώτης Μακεδόνας. Τότε να την πάμε για δυο χρόνια και στη Νάουσα; Ακούσατε πως είναι «Αερομεταφερόμενη» και νομίσατε πως μπορεί να μεταφέρεται ανά την Ελλάδα για λόγους αναπτυξιακούς και εισοδηματικούς;
    Επειδή όμως ο κ. Τζηκαλάγιας, όπως μας φάνηκε από τη συνέντευξη που ακούσαμε, δεν πρέπει να έκανε πλάκα, αλλά κατά την αντίληψή του, έδειχνε το δρόμο της προοπτικής στο λαό της Καστοριάς, το πρωί της Δευτέρας οι ΕΙΔΗΣΕΙΣ θα αποστείλουν στο ραδιοφωνικό σταθμό την απάντηση των κιλκισιωτών, για το όνειρο του βουλευτή τους να μεταφέρει την 71η Ταξιαρχία «Πόντος» στην Καστοριά!
    Συνοπτικά: Μολών λαβέ, κύριε Ζήση.
    eidisis.gr

Back to top button