Τσιζκέικ φράουλα από τον Γιώργο Πουρναράκη
ΥΛΙΚΑ:
Για την βάση:
300 γρ. μπισκότα
125 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα:
300 γρ. κρέμα γάλακτος
700 γρ. τυρί κρέμα
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
100 γρ. ζαχαρη
Για την επικάλυψη:
60 γρ. νερό
50 γρ. ζάχαρη
200 γρ. φράουλές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα.
Λιώνουμε το βούτυρο.
Αναμειγνύουμε το λιωμένο βούτυρο με τα θρυμματισμένα μπισκότα.
Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και το συμπιέζουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη επιφάνεια.
Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα.
Προσθέτουμε το ξύσμα και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα.
Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα.
Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη, το νερό και τις φράουλες και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει πολτός.
Αφήνουμε να κρυώσει. (όχι τελείως)
Ρίχνουμε την σάλτσα στην φόρμα και διακοσμούμε με λίγες φράουλες.