ΕλλάδαΚαστοριά

Μυστήριο με τα επίσημα στοιχεία Covid-19 ανά νομό

Για πρώτη φορά από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, η κυβέρνηση ανακοίνωσε στην τακτική ενημέρωση της Κυριακής, επίσημους αριθμούς για την κατανομή των συνολικά 2.626 κρουσμάτων του κοροναίου, ανά περιοχή, Νομούς και Δήμους.

Η ενημέρωση αυτή, που γίνεται μόλις αίρεται το lockdown, ανέδειξε μια αναντιστοιχία μεταξύ της ενημέρωσης που υπάρχει τοπικά στις περιοχές για την έκταση της πανδημίας με τα επίσημα νούμερα που ανακοινώθηκαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι περιοχές όπου οι πολίτες γνώριζαν μηδενικά ή ελάχιστα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού, διαπίστωσαν ότι είχαν δεκάδες ασθενείς με COVID-19. Αλλά και περιοχές με μεγάλη επιβάρυνση, όπως οι τρεις νομοί της Βόρειας Ελλάδας (Καστοριά – Κοζάνη – Ξάνθη) διαπίστωσαν μεγάλη απόκλιση σε σχέση με την επίσημη ενημέρωση, όπου και όπως αυτή υπήρξε.

Όπως είναι γνωστό σε πολλές περιοχές έχει εκδηλωθεί έντονη ενόχληση για τη διαρκή έλλειψη ενημέρωσης ενώ σχετικές επιστολές έχουν αποστείλει δημοσιογράφοι αλλά και Ενώσεις Συντακτών διαμαρτυρόμενες για το «σκοτάδι» στην ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών.

Αποκαλύφθηκε Μητρώο Ασθενών αλλά… «κλείδωσε»;

Διαβάστε την συνέχεια στο Tvxs.gr

Back to top button