Κόσμος

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μετά την χαλάρωση των μέτρων στη Νότια Αφρική

Οι αρχές της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσαν χθες Κυριακή ότι εντόπισαν 447 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, δύο ημέρες μετά την χαλάρωση των μέτρων περιορισμού και πέντε εβδομάδες αφότου επέβαλαν lockdown.

Συνολικά, ως χθες είχαν επιβεβαιωθεί στη Νότια Αφρική 6.783 κρούσματα μόλυνσης, εξήγησε ο υπουργός Υγείας Ζουέλι Εμκίζε. Τα 447 κρούσματα είναι ο υψηλότερος αριθμός ο οποίος έχει καταγραφεί από την 5η Μαρτίου, όταν επιβεβαιωνόταν η πρώτη περίπτωση μόλυνσης στη χώρα.

«Με λύπη μας, ανακοινώνουμε άλλους οκτώ θανάτους που συνδέονται με την COVID-19», εκ των οποίων «δύο στην επαρχία του Δυτικού Ακρωτηρίου, τέσσερις σε αυτή του Ανατολικού Ακρωτηρίου και δύο στην Χατέν», ενημέρωσε ο Εμκίζε. Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν υποκύψει στην ασθένεια ανήλθε έτσι σε 131, διευκρίνισε ο υπουργός.

Συνεχίζεται η εκστρατεία του υπουργείου για τη διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ σε μαζική κλίμακα, με 15.061 εξετάσεις σε ένα εικοσιτετράωρο και 245.747 συνολικά μέχρι χθες, είπε ο Εμκίζε.

Η κυβέρνηση χαλάρωσε κάποια από τα μέτρα που επέβαλε την περασμένη εβδομάδα, επιτρέποντας σε περίπου 1,5 εκατ. εργαζόμενους να γυρίσουν στη δουλειά.

ΑΠΕ

Back to top button