ΑθλητικάΚαστοριάΠαλαιά Καστοριά

Β’ ΕΠΣ 1992-93: Ο πρωταθλητής “Παύλος Μελάς” Τσάκωνης 1-8 στην Πεντάβρυσο (βίντεο ολόκληρος ο αγώνας)

Τον δεύτεροο τίτλο στην ιστορία και την άνοδό του στην Α’ κατηγορία ΕΠΣ Καστοριάς, πανηγύρισε την περίοδο 1992 – ’93, ο “Παύλος Μελάς” Τσάκωνης, τερματίζοντας στην 1η θέση της βαθμολογίας με 51 βαθμούς.
Προσωπικό αρχείο : Δημήτρης Κουτσής (sentranews.gr – Εφημερίδα ΣΕΝΤΡΑ)
Να σημειωθεί ότι την περίοδο εκείνη, καθιερώθηκε για πρώτη φορά το νέο σύστημα βαθμολογίας 3-2-1, με την ομάδα της Τσάκωνης να διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο με αξιόλογους ποδοσφαιριστές και με προπονητή τον Ηλία Νικολάου, πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία κατακτώντας πανάξια την άνοδο.
Χαρακτηριστικό δε, της εκπληκτικής του πορείας ήταν το γεγονός ότι δημιούργησε ρεκόρ τερμάτων στην 15χρονη ιστορία του σημειώνοντας σε 22 ματς 99 γκολ, καθώς και καλύτερης άμυνας με 23 μόλις γκολ.
Ο Π. Μελάς Τσάκωνης συμμετείχε στον β’ όμιλο των 12 ομάδων ( Χιονάτο, Πεντάβρυσος, Κρανοχώρι, Λακκώματα, Νεστόριο, Λεύκη, Πευκόφυτο, Σιδηροχώρι, ΑΟ Κάστωρ, Δισπηλιό και Καλλιθέα), και μετά από ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα με 4 ομάδες να φλερτάρουν τις δύο προνομιούχες θέσεις, έδειξε ωριμότητα και σταθερότητα στην πορεία του τερμάτισε στην 1η θέση με 51 βαθμούς, έναντι 45 που είχαν το Χιονάτο και η Πεντάβρυσος, πανηγύρισε πανάξια την άνοδό του, με απολογισμό 16 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες.
Οι απώλειες των βαθμών του ήταν εντός έδρας 1-1 με Χιονάτο, 1-2 με Πεντάβρυσο και εκτός έδρας 1-0 στο Κρανοχώρι, 1-1 στο Χιονάτο 2-2 στο Νεστόριο και 2-1 στο Σιδηροχώρι.
Μία από τις μεγαλύτερες εκτός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα ήταν αυτή που πέτυχε την 5η αγωνιστική, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 1992, στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής επί της Πενταβρύσου με το επιβλητικό σκορ 1-8.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο ματς οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με πολλές απουσίες.
Οι γηπεδούχοι αήττητοι με 8 βαθμούς, υπέστησαν τεράστια ήττα από τον ασυγκράτητο Π. Μελά Τσάκωνης, ο οποίος οδηγούσε αήττητος την κούρσα του πρωταθλήματος, έχοντας το απόλυτο (4 στα 4), πέρασε… αέρα από το ξερό γήπεδο της Πενταβρύσου.
Ωστόσο να σημειωθεί ότι σήμερα από τα δύο παραπάνω σωματεία, μόνο η Πεντάβρυσος είναι ενεργή, αφού ο Π. Μελάς Τσάκωνης από το 2010 έχει εξαφανιστεί από τον ποδοσφαιρικό χάρτη του νομού.

Το φύλλο αγώνα της αναμέτρησης

Back to top button