Καστοριά

Κίμων Μηταλίδης: Αχ αυτή η μονιμότητα στο Δημόσιο…

Η ΟΛΜΕ δυστυχώς δείχνει το χειρότερο πρόσωπο του συνδικαλισμού στην Ελλάδα κάνοντας τεράστιο κακό σε χιλιάδες καθηγητές που με αντίξοες συνθήκες όλο αυτό το διάστημα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα παιδιά μας. Απαξιώνουν την προσπάθεια μιας ολόκληρη κοινωνία που με τεράστια προβλήματα προσπαθεί να επιστρέψει σε μια σχετική κανονικότητα. Αλήθεια τι θα έλεγε η ΟΛΜΕ αν οι γιατροί και οι νοσηλευτές το προηγούμενο διάστημα ανακοίνωναν στάση εργασίας; Ακόμα και αν οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα που με κίνδυνο της προσωπικής τους υγείας μέχρι και σήμερα μας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους;
Πίστευα πως η πανδημία θα μας έκανε καλύτερους ανθρώπους, αν κρίνω όμως από τους συνδικαλιστές παιδαγωγούς μάλλον το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο.
Η κοινωνία καταρρέει η οικονομία συνθλίβεται και κάποιοι ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν.
Αχ αυτή η μονιμότητα στο Δημόσιο.
Ο Κίμων Μηταλίδης στο Facebook

 

 

6 Comments

  1. Επειδή ενδέχεται σε λίγο καιρό να μας ξαναμαζέψουν στα σπίτια μας, αφού η κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για να προφυλάξει τους πολίτες, για το καλό όλων μας θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως δεν πρέπει να λειτουργούμε σαν να έχουν τελειώσει όλα. Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και όσα θα αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας δεν πρόκειται να αλλάξουν επειδή κάποιοι καμαρώνουν για τα δήθεν κατορθώματα της κυβέρνησης.
    Με την νέα οικονομική κρίση να είναι μπροστά μας όπως και το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας είναι αρκετά πιθανό ότι τα πράγματα θα αλλάξουν βίαια και πολύ γρήγορα. Τώρα πλέον δεν “μένουμε σπίτι”. Είναι όμως αναγκαίο να μετουσιωθεί το κύμα αλληλεγγύης όλων αυτών των εβδομάδων στους συμπολίτες μας σε μια νέα στάση ζωής.
    Ο Μητσοτάκης είχε αναφερθεί σε διάγγελμά του σε “αόρατους ανθρώπους που πλέον δεν θα τους αντιμετωπίζουμε έτσι”. Θα τους αντιμετωπίσει αλλιώς όμως η κυβέρνησή του, τα μπουκωμένα από χρήμα ΜΜΕ και κάθε λογής τοπικός προβοκάτορας όταν απεργήσουν, βγουν στους δρόμους και διεκδικήσουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και υγειονομική ασφάλεια από τον κορωνοϊό; Η αφανείς ήρωες θα γίνουν και πάλι οι αχάριστοι, βολεμένοι, συνδικαλιστές, τεμπέληδες, που κλείνουν τους δρόμους, εμποδίζουν την ανάπτυξη. Αυτό ακριβώς να περιμένετε.
    Όπως ακριβώς αντιμετωπίζονται κάποιοι εργαζόμενοι δομών του Δήμου Καστοριάς που παραμένουν απλήρωτοι και τους οφείλουν πλήθος μηνών των δεδουλευμένων και έχουν το θράσος κάποιοι ιθύνοντες να δημοσιολογούν με αυτό το απύθμενο θράσος και την κυνικότητα που τους διακατέχει θα μιλήσουν αύριο για τους υγειονομικούς όταν θα απεργήσουν, όπως μιλούν σήμερα για τους εκπαιδευτικούς. Κάποιοι ονειρεύονται ήδη απολύσεις και ανοίγουν το στόμα τους δίχως ίχνος αυτοκριτικής και αιδούς όσο τους δίνει ο λαός πάτημα να ροκανίζουν τον δημόσιο κορβανά σαν τα τρωκτικά που είναι. Ελλείψει των λαμπρών μυαλών που εγκατέλειψαν τον τόπο τους, πικραμένοι από την αδικία που εισέπραξαν και βλέποντας τι είδους άνθρωποι πάνε μπροστά σε αυτή την άμοιρη χώρα, είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε την σκαιότητα των μικρών ανθρώπων που μας απέμειναν και δυστυχώς αποτελούν πλειονότητα τοπικά.

    1. Η λέξη “καρκίνωμα” γράφεται με ωμέγα αγαπητέ και απ’ότι φαίνεται το πρόβλημα είναι η ποιότητα της παρεχόμενης παιδείας και όχι οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Ίσως σε ένα ιδιωτικό εκπαιδευτήριο να σας μάθαιναν καλύτερη ορθογραφία, προτείνω την “Ελληνική Αγωγή” του κ. Γεωργιάδη ή κάποιο ιδιωτικό Ι.Ε.Κ.. Θα αρηστέφσαιτε!!!!1!!111

  2. Ο μισθοδοτουμενος ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ από το ΔΗΜΟΣΙΟ με 1.500 ευρώ μηνιαίως, λαμβάνει διπλάσιο μισθό από έναν νεοπροσλαμβανομενο μόνιμο εκπαιδευτικό, για μία ωριαία εμφάνιση τον μήνα στο Δημ. Συμβούλιο, για να απευθύνει τον λόγο στους συμβούλους…..
    ΦΕΥ… κύριοι

  3. Σχόλιο μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις και προσωπικές επιθέσεις :
    Αυτήν την πολυπόθητη ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ που εν μέσω πανδημίας προτείνουν και οι ειδικοί, την σκέφτονται όσοι σπεύδουν να εκφράσουν άποψη επί παντός επιστητού ;
    Επιδιδόμενος στο κυνήγι των εντυπώσεων βγαίνει ο καθένας και μιλάει για τον χώρο των άλλων, με τον οποίον βέβαια έχει κάποια σχέση, αλλά όχι τόση, όση χρειάζεται για να είναι επαρκής η γνώμη του.
    Πόσο καλύτερα αποτελέσματα θα είχαμε, αν κοιτούσε ο καθένας πρώτα-πρώτα να νοικοκυρέψει το δικό του συνάφι!
    Τώρα δηλαδή κινδυνεύουμε από τη διασπορά άλλου ιού, αυτού της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής;
    Αχ αυτή η δημοσιότητα….

  4. Θα απασχολήσει την δημοσιότητα μια δήλωση ουσίας??????
    Κάτι απτό που θα κάνει εντύπωση, προκαλώντας αίσθηση?????
    Προσωπικά αν και δεν το αποκλείω,το θεωρώ πολύ δύσκολο…..
    Ο www έχει δίκιο. Εκεί αρχίζουν και τελειώνουν ΟΛΑ.-

Back to top button