Καστοριά

Βόλτα στην Καστοριά μετά την άρση των μέτρων

Με ενθουσιασμό, σαν θηρία στο κλουβί περίμεναν οι Καστοριανοί την άρση των περιοριστικών μέτρων όπως αποδεικνύει η εικόνα στους δρόμους, την παραλία και το γύρο της λίμνης τις τελευταίες ημέρες

Της Χρυσούλας Κυρατζή

Για 18η συνεχή ημέρα η περιοχή, χωρίς κανένα νέο θετικό κρούσμα κορονοϊού, έχει αρχίσει να αφήνει πίσω της τη διστακτικότητα των περασμένων εβδομάδων και απολαμβάνει την «ελευθερία» που της είχαν στερήσει τα άσχημα στατιστικά δεδομένα.

Η κίνηση στους δρόμους έχει αρχίσει να πυκνώνει σημαντικά, ουρές παρατηρούνται σε καταστήματα τηλεφωνίας, ενώ εκεί που συγκεντρώνεται η περισσότερη πολυκοσμία είναι αναμφίβολα η παραλία και ο γύρος της λίμνης.

Εκατοντάδες περιπατητές απολαμβάνουν τις ανοιξιάτικες αεράτες ημέρες του Μαΐού γεμάτοι χαρά και ικανοποίηση για τις νέες συνθήκες.

Η αγορά κάνει τα πρώτα δειλά βήματά της προς την επαναφορά, με τα κομμωτήρια και τα κουρεία να μην προλαβαίνουν να ακονίσουν τα ψαλίδια τους.

Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξουν και σχολεία, με τους εκπαιδευτικούς να διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για την εξέλιξη αυτή, αν παρατηρήσει καλά όμως κάποιος στους δρόμους θα διαπιστώσει πως οι μαθητές έχουν βρει τις παρέες τους και μοιράζονται ήδη σημαντικές ώρες μαζί, χωρίς μάλιστα να τηρούν με ευλάβεια τις αποστάσεις.

Κάποιοι από τους μεγαλύτερης ηλικίας συμπολίτες μας που φαίνεται πως ανυπομονούν για το άνοιγμα των καφενείων, καθώς δε παραλείπουν να βρίσκουν πατέντες για να απολαμβάνουν τον καφέ τους παρέα, έστω και στα μαζεμένα τραπεζοκαθίσματα καφετεριών της πόλης.

Μια βόλτα με πολύ όμορφες εικόνες, χαμογελαστό κόσμο και αισιοδοξία για την επόμενη μέρα στην Καστοριά. Την παράσταση έκλεψαν οι φτερωτοί κάτοικοι της λίμνης και ο συμπολίτης μας που απολαμβάνει wind surfing. 

Περισσότερα στο aboutkastoria.gr

 

 

 

 

 

Back to top button